Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Mark Cuban, έπεσε θύμα επίθεσης χάκερ στο crypto-wallet του MetaMask, με αποτέλεσμα να χάσει το χρηματικό ποσό των 870.000 δολαρίων. Μετά την επιβεβαίωση της επίθεσης, ο Cuban μετέφερε τα υπόλοιπα χρήματά του σε ένα άλλο crypto-wallet στην Coinbase.

Δείτε επίσης: TikTok: Deepfake video του Elon Musk προωθούν ψεύτικα crypto giveaways

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Dallas Mavericks του NBA, Mark Cuban, είδε το crypto-wallet MetaMask του να αδειάζει από κρυπτονομίσματα αξίας 870.000 δολαρίων!

Πρώτος το παρατήρησε ο Wazz, ειδικός στο blockchain:

Στην πραγματικότητα, το παραβιασμένο crypto-wallet βρίσκεται στο MetaMask και αναγνωρίζεται στο Etherscan ως Mark Cuban 2. Αυτή η συσχέτιση έχει να κάνει με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή. Μετά από 160 ημέρες αδράνειας, ο ειδικός στον τομέα του blockchain παρατήρησε μια κάπως ύποπτη κίνηση στα κεφάλαια του επενδυτή.

Δείτε ακόμα: Το Google Looker Studio έγινε abuse σε cryptocurrency phishing επιθέσεις

Αμέσως μετά, ο Mark Cuban επιβεβαίωσε ότι ο πορτοφόλι του παραβιάστηκε, στο ειδησεογραφικό όργανο κρυπτονομισμάτων DL News.

Παρά την εκτιμώμενη απώλεια των 870.000 δολαρίων, ο κ. Cuban αποφάσισε να μεταφέρει τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματά του από το MetaMask σε ένα crypto-wallet του Coinbase Custody. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής υποστήριξε επίσης ότι είχε κλειδώσει τα NFT του στο OpenSea.

Με βάση αυτό το περιστατικό, η εταιρεία κρυπτογράφησης Arkham ανέδειξε τα παρακάτω:

Στην πραγματικότητα, τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα του Mark Cuban ήταν μια τεράστια ποσότητα, συγκεκριμένα 2,5 εκατομμύρια δολάρια USDC, που μεταφέρθηκαν στο Polygon. Προς το τέλος του περασμένου έτους, ο Cuban αποκάλυψε την άποψή του σχετικά με την επένδυση σε Bitcoin

αντί για χρυσό.

Σύμφωνα με το δισεκατομμυριούχο επενδυτή, το Bitcoin θα μπορούσε να αποτελέσει μια έξυπνη επένδυση σε σύγκριση με τον χρυσό. Ο λόγος είναι ότι ο χρυσός αυτός δεν βρίσκεται στα χέρια του επενδυτή. Για τον Cuban, το σημαντικό είναι να κατέχεις αυτό στο οποίο επενδύεις. Όταν επενδύεις σε χρυσό ωστόσο, σπανίως τον κατέχεις. Για τον λόγο αυτό, πιστεύει ότι οι επενδυτές του χρυσού είναι “αφελείς“, ενώ χαρακτηρίζει το Bitcoin ως “μια αξιοπρεπής επένδυση“.

Δείτε επίσης: Βόρεια Κορέα: Hackers έχουν κλέψει crypto για χρηματοδότηση προγραμμάτων πυρηνικών όπλων

Εξέχοντα μέλη της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων έχουν επίσης υποφέρει από hacks. Πριν από μέρες, ο λογαριασμός του Vitalik Buterin στο X, πρώην Twitter, παραβιάστηκε για την προώθηση μιας απάτης κρυπτονομισμάτων με αποτέλεσμα την απώλεια άνω των 690.000 $ για όσους έπεσαν στην απάτη. Ο ιδρυτής του #Ethereum αργότερα επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα επίθεσης ανταλλαγής SIM.