Η Microsoft προσφέρει τώρα υποστήριξη για επίπεδα (layers) και διαφάνεια εικόνας (image transparency) στην εφαρμογή επεξεργασίας εικόνων Paint.

Οι νέες λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες στην έκδοση Paint 11.2308.18.0 ή νεότερη, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Dave Grochocki, κύριος υπεύθυνος διαχείρισης προϊόντων για τα Windows Inbox Apps.

Μπορείτε πλέον να προσθέσετε, να αφαιρέσετε και να διαχειριστείτε επίπεδα στον καμβά για να δημιουργήσετε πιο πλούσια και πιο σύνθετη ψηφιακή τέχνη. Με επίπεδα, μπορείτε να στοιβάζετε σχήματα, κείμενο και άλλα στοιχεία εικόνας το ένα πάνω στο άλλο“, είπε ο Grochocki.

Δείτε επίσης: Microsoft Paint Windows 11: Νέο εργαλείο για αφαίρεση φόντου εικόνας

Στη νέα έκδοση, υπάρχει ένα Layers button στη γραμμή εργαλείων. Μόλις ο χρήστης κάνει κλικ, θα ανοίξει ένα πλαίσιο στο πλάι του καμβά.

Η Microsoft αποκάλυψε και τη δυνατότητα για image transparency στην εφαρμογή Paint. Αυτή η δυνατότητα θα επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν και αποθηκεύουν διαφανή αρχεία PNG.

Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, οι χρήστες θα παρατηρήσουν ένα μοτίβο σκακιέρας που εμφανίζεται στον καμβά, το οποίο χρησιμεύει ως οπτική ένδειξη και τονίζει τις διαφανείς περιοχές μέσα στην εικόνα. Σύμφωνα με το BleepingComputer, “όταν το περιεχόμενο διαγράφεται από τον καμβά, αφαιρείται πλήρως, εξαλείφοντας την ανάγκη να καλυφθούν ανεπιθύμητες περιοχές μιας εικόνας με λευκό γέμισμα“.

Δείτε επίσης: Το Microsoft Paint λαμβάνει υποστήριξη Dark Mode για Windows 11

Οι δύο νέες δυνατότητες, επίπεδα και διαφάνεια, είναι πολύ χρήσιμες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά για την καλύτερη επεξεργασία εικόνων. Για παράδειγμα, σε μια εικόνα με πολλαπλά επίπεδα, η διαγραφή περιεχομένου σε ένα επίπεδο έχει ως αποτέλεσμα την αποκάλυψη του περιεχομένου στα επίπεδα κάτω από αυτό. Έτσι, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργήσουν πιο ενδιαφέρουσες, πολύπλοκες και πολυεπίπεδες εικόνες στο Microsoft Paint, έχοντας μεγαλύτερο δημιουργικό έλεγχο.

Microsoft Paint: Υποστήριξη για layers και image transparency

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν από δύο εβδομάδες, το Microsoft Paint για Windows 11 απέκτησε τη δυνατότητα αφαίρεσης φόντου (έκδοση 11.2306.30.0). Όπως λέει και το όνομά της, αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να αφαιρέσουν το φόντο οποιασδήποτε εικόνας με ένα μόνο κλικ, ώστε να εστιάσουν στο κεντρικό στοιχείο της εικόνας.

Δείτε επίσης: Η εφαρμογή Windows Photos λαμβάνει μια σημαντική αναβάθμιση

Όταν συνδυάζετε επίπεδα, διαφάνεια και άλλα εργαλεία στο Paint, μπορείτε να δημιουργήσετε νέες συναρπαστικές εικόνες και έργα τέχνης“, πρόσθεσε ο Grochocki.

Το Microsoft Paint είναι ένα από τα πιο κλασικά και οικεία εργαλεία που είναι προεγκατεστημένα στα Windows. Είναι απλό και εύχρηστο, καθιστώντας το ιδανικό για αρχάριους χρήστες. Η εισαγωγή των νέων δυνατοτήτων, όπως η υποστήριξη για επίπεδα και διαφάνεια εικόνας, αναβαθμίζει σημαντικά την εμπειρία της επεξεργασίας εικόνων με το Paint, προσθέτοντας περισσότερες δυνατότητες για τους χρήστες και δίνοντας τους την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν την δημιουργικότητά τους. Με αυτές τις προσθήκες, το Microsoft Paint αποδεικνύεται πιο πολύτιμο από ποτέ για τη δημιουργία ψηφιακής τέχνης και δεν είναι πλέον ένα απλό εργαλείο για βασικές επεξεργασίες εικόνων.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com