Η Asus λάνσαρε νωρίτερα φέτος τη φορητή παιχνιδομηχανή ROG Ally ως αντίπαλο του Steam Deck της Valve. Κατά το λανσάρισμα, μόνο το κορυφαίο μοντέλο που τροφοδοτείται από την AMD Z1 Extreme APU ήταν διαθέσιμο για αγορά, με τιμή 700 δολάρια. Τώρα, η εταιρεία κυκλοφόρησε τελικά το βασικό μοντέλο που τροφοδοτείται από το chip AMD Z1, προσφέροντας μια ελαφρώς πιο προσιτή επιλογή για τους gamers με χαμηλό προϋπολογισμό.

Διαβάστε επίσης: Asus Rog Ally: Ο αναγνώστης καρτών MicroSD είναι επιρρεπής σε βλάβη

Η νέα παραλλαγή είναι διαθέσιμη στο Best Buy για 599,99 δολάρια και έρχεται με πολύ παρόμοια διαμόρφωση υλικού με το ακριβότερο αδελφάκι του, συμπεριλαμβανομένης μιας οθόνης 7 ιντσών 1080p, 512 GB SSD και 16 GB μνήμης DDR5. Η μόνη σημαντική διαφορά με το μοντέλο κορυφαίων προδιαγραφών είναι ο επεξεργαστής, πράγμα που σημαίνει ότι το βασικό μοντέλο θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για όσους είναι διατεθειμένοι να κάνουν μερικούς συμβιβασμούς όσον αφορά τα γραφικά και το gameplay. Ωστόσο, όσοι θέλουν μια εμπειρία χωρίς συμβιβασμούς θα πρέπει να ξοδέψουν 700 δολάρια για το κορυφαίο μοντέλο, που τροφοδοτείται από τον Z1 Extreme.

Το ROG Ally έχει τα πάντα στα χαρτιά, χάρη σε έναν ισχυρό επεξεργαστή, μια ευκρινή οθόνη και εξαιρετικά controls που θα πρέπει να το κάνουν μια προφανή επιλογή για τους ανθρώπους που θέλουν μια κορυφαία φορητή συσκευή παιχνιδιών Windows

. Το καλύτερο μέρος για μια ολοκληρωμένη συσκευή Windows είναι η συμβατότητά της με το Steam, το Epic Games Store και το EA Play, καθώς και η εφαρμογή Windows Xbox που επιτρέπει στους παίκτες να έχουν πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη Game Pass.

Πρόταση: ASUS ROG Ally: Τα χαρακτηριστικά του ανταγωνιστή του Steam Deck



Το θετικό είναι ότι διαθέτει συνδεσιμότητα Bluetooth και USB-C που επιτρέπει στους παίκτες να συνδέσουν ένα ασύρματο χειριστήριο PS5 DualSense ή Xbox για να παίζουν παιχνίδια. Ωστόσο, προβλήματα όπως η υπερθέρμανση των καρτών microSD και τα προβλήματα λογισμικού που σχετίζονται με τα Windows μειώνουν κάπως την υπόσχεσή του για μια φορητή συσκευή παιχνιδιών Windows χωρίς συμβιβασμούς. Το μοντέλο Z1 με μόλις 4 CUs πιθανότατα θα είναι επίσης υποδυναμωμένο σε σύγκριση με το Steam Deck, οπότε μένει να δούμε πώς θα γίνει δεκτό από τους απανταχού gamers.

Διαβάστε επίσης: Asus ROG Ally: Ο ανταγωνιστής του Valve Steam Deck

πηγή πληροφοριών:xda-developers.com