Ελπίζουμε να μην σας άρεσε να παίζετε Dead and Buried, Dead and Buried II ή Bogo στα headsets σας Rift ή Quest – γιατί η Meta τα κλείνει όλα χωρίς καμία εξήγηση, όπως έκανε ήδη με το Echo VR (ή Echo Arena).

Δείτε επίσης: Η Meta απαιτεί από τους υπαλλήλους επιστροφή στο γραφείο!

“Σας ενημερώνουμε ότι το Dead and Buried δεν θα υποστηρίζεται πλέον από την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024”, γράφει ένα email στα εισερχόμενά μας. “Μπορείτε να συνεχίσετε να κυνηγάτε φαντάσματα και άλλα πλάσματα στο Dead and Buried στις συσκευές σας Rift, Rift S ή Quest (μέσω συνδέσμου) μέχρι τις 23:59 μ.μ. PT εκείνη την ημερομηνία”.

Το UploadVR και το Road to VR αναφέρουν ότι οι κάτοχοι του sequel του Dead and Buried II, του παιχνιδιού ανταλλαγής πυροβολισμών στην Άγρια Δύση, και του εικονικού προσομοιωτή κατοικίδιων ζώων Bogo λαμβάνουν τα ίδια μηνύματα διακοπής λειτουργίας για τα παιχνίδια τους, με την ίδια ημερομηνία λήξης 15 Μαρτίου.

Κανένα από τα μηνύματα δεν περιέχει κάποια εξήγηση για το γιατί. Υποθέτω ότι η εταιρεία δεν αποφάσισε να αλλάξει τη στρατηγική της μετά το Echo Arena, όπου ο CTO της Meta, Andrew Bosworth, αναγκάστηκε να επινοήσει τη δική του εξήγηση εκ των υστέρων.

Πρόταση: Google και Meta τείνουν να πληρώνουν καλύτερα τους software μηχανικούς τους

Το Bogo δεν είναι καν ένα παιχνίδι για πολλούς παίκτες που απαιτεί διαδικτυακούς servers για να λειτουργήσει. Γιατί να το στερήσει από τους ανθρώπους, όταν θα μπορούσε απλά να το χαρακτηρίσει μη συμβατό με τα νεότερα headsets;

Όσο για το Dead and Buried II, ήταν ένα παιχνίδι των 20 δολαρίων. Θα λάβουν οι αγοραστές κάποιο είδος ανταλλάγματος ή επιστροφής χρημάτων; (Το αρχικό Dead and Buried ερχόταν δωρεάν με πολλά χειριστήρια Oculus Touch και μερικά headsets- το Bogo και το Echo Arena ήταν και τα δύο δωρεάν, απ’ όσο γνωρίζουμε).

Τώρα που τέσσερις τίτλοι έχουν εξαφανιστεί με αυτόν τον τρόπο – για να μην αναφέρουμε το Population: One, το οποίο έκλεισε για τους κατόχους του original Quest παρόλο που ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τίτλους στην πλατφόρμα – ίσως το σκεφτούμε δύο φορές την επόμενη φορά που θα μπούμε στον πειρασμό να αγοράσουμε ένα παιχνίδι από εκεί.

Διαβάστε επίσης: Meta: Τέλος οι ενημερώσεις για το Oculus Quest

πηγή πληροφοριών:theverge.com