Η γνωστή αμερικανική εταιρεία κατασκευής προϊόντων καθαρισμού, Clorox, παραδέχτηκε ότι οι δραστηριότητές της εξακολουθούν να επηρεάζονται, λόγω μιας κυβερνοεπίθεσης που έλαβε χώρα τον Αύγουστο.

Η Clorox ανακοίνωσε την επίθεση στις 14 Αυγούστου, αποκαλύπτοντας ότι είχε παρατηρήσει μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα σε ορισμένα συστήματά της. Στη συνέχεια, αυτά τα συστήματα τέθηκαν εκτός σύνδεσης για τον περιορισμό της επίθεσης και την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Σε μια κατάθεση της SEC, η εταιρεία είπε ότι “πιστεύει ότι η μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα έχει περιοριστεί“. Ωστόσο, το περιστατικό έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επιχείρηση, αφού η εταιρεία αναγκάστηκε κάνει την επεξεργασία και εκτέλεση παραγγελιών με μη αυτόματο τρόπο.

Δείτε επίσης: Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Η εταιρεία λειτουργεί με χαμηλότερο ρυθμό διεκπεραίωσης παραγγελιών και πρόσφατα άρχισε να αντιμετωπίζει υψηλό επίπεδο προβλημάτων διαθεσιμότητας προϊόντων για καταναλωτές“, παραδέχτηκε.

Η Clorox πρόσθεσε, ακόμα, ότι η επίθεση είχε καταστρέψει τμήματα της υποδομής πληροφορικής της και προκάλεσε “ευρεία διακοπή” στις λειτουργίες της.

Σύμφωνα με την κατάθεση, η εταιρεία προσπαθεί αυτή τη στιγμή να επαναφέρει την υποδομή και τα συστήματα που τέθηκαν προληπτικά εκτός σύνδεσης. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα επιστρέψει στην κανονική αυτοματοποιημένη επεξεργασία παραγγελιών την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Η ομάδα ShroudedSnooper επιτίθεται σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Μέσης Ανατολής

Η Clorox έχει ήδη ξαναρχίσει την παραγωγή στη συντριπτική πλειοψηφία των εργοστασίων

της και αναμένει ότι θα φτάσει στην πλήρη παραγωγή με την πάροδο του χρόνου. Προς το παρόν, η εταιρεία δεν μπορεί να εκτιμήσει πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να ξαναρχίσει η πλήρως κανονικοποιημένη λειτουργία“.

Η Clorox εξετάζει επί του παρόντος τον οικονομικό και επιχειρηματικό αντίκτυπο της κυβερνοεπίθεσης, αν και παραδέχτηκε ότι οι καθυστερήσεις επεξεργασίας παραγγελιών και οι διακοπές υπηρεσιών θα έχουν σημαντική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα.

Δείτε επίσης: 6 Ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι CEO κατά τη διάρκεια μιας κυβερνοεπίθεσης

Η κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η Clorox υπενθυμίζει την αυξανόμενη απειλή που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην εποχή του ψηφιακού κόσμου. Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες οικονομικές απώλειες, να διακόψουν τις λειτουργίες και να καταστρέψουν την εμπιστοσύνη των πελατών. Είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις να υιοθετούν στρατηγικές κυβερνοασφάλειας για την προστασία των ψηφιακών τους περιουσιακών στοιχείων, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε περιπτώσεις κυβερνοεπιθέσεων.

Πηγή: www.infosecurity-magazine.com