Ο επανασχεδιασμός του Fitbit είναι επιτέλους εδώ. Η Google μόλις ανακοίνωσε ότι η ολοκληρωμένη ανανέωση αρχίζει να κυκλοφορεί από σήμερα, αφού υπήρχε ως beta build από τον Αύγουστο. Η ενημέρωση απλοποιεί την εμπειρία χωρίζοντας τα πάντα σε τρεις καρτέλες. Υπάρχει η καρτέλα Today (Σήμερα), η καρτέλα Coach (Προπονητής) και η καρτέλα You (Εσύ), με την καθεμία να προσφέρει μοναδικές μετρήσεις και πρόσβαση σε δραστηριότητες.

Δείτε επίσης: Η εφαρμογή Fitbit θα αποκτήσει βελτιωμένη εμφάνιση

Η καρτέλα Today διαθέτει ένα πλήρως παραμετροποιήσιμο σύνολο ημερήσιων στατιστικών και μετρήσεων για εύκολη ανάγνωση. Αν και ονομάζεται “Today”, παρέχει επίσης πρόσβαση στις τάσεις της υγείας κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα ή έτους. Η καρτέλα Coach αφορά την παρακίνηση, με επιμελημένες λίστες συνεδριών mindfulness, προπονήσεων και άλλων. Στην καρτέλα You (Εσείς) έχετε πρόσβαση στα σήματα επιτευγμάτων και στις σχετικές μετρήσεις προόδου. Η Google αναφέρει ότι όλες αυτές οι πληροφορίες διατηρούνται ιδιωτικές και δεν θα αξιοποιηθούν για δεδομένα διαφημίσεων.

Η ανανέωση δεν αλλάζει τι είναι δωρεάν και τι είναι διαθέσιμο μόνο για συνδρομητές που πληρώνουν, οπότε η βασική ροή της γυμναστικής σας θα παραμείνει η ίδια, αλλά η οπτική γλώσσα της εφαρμογής είναι αισθητά διαφορετική και υπάρχουν ορισμένα νέα χαρακτηριστικά. Η Google ενθαρρύνει τους χρήστες του Fitbit να χρησιμοποιούν τη νέα εφαρμογή για την παρακολούθηση της σωματικής δραστηριότητας με ή χωρίς ειδική συσκευή, καθώς η ενημέρωση βελτιώνει την ενσωμάτωση με τους αισθητήρες smartphone για πιο ακριβείς μετρήσεις βημάτων. Η εταιρεία προβάλλει επίσης νέους ελέγχους απορρήτου και αυξημένες επιλογές προσαρμογής στην καρτέλα Today.

Πρόταση: Fitbit Charge 5 update: Προκαλεί προβλήματα εξάντλησης της μπαταρίας και black screen

Η ενημερωμένη έκδοση ξεκινάει σήμερα την παγκόσμια κυκλοφορία τόσο για τις πλατφόρμες iOS όσο και για το Android. Ωστόσο, πρόκειται για μια σημαντική έκδοση, οπότε μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες μέχρι η επανασχεδιασμένη εφαρμογή να φτάσει στα εισερχόμενά σας. Ο επανασχεδιασμός δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή, καθώς η Fitbit έθεσε σε ισχύ μια σειρά από χαρακτηριστικά νωρίτερα φέτος, συμπεριλαμβανομένων των ανοιχτών ομάδων, των περιπετειών και των προκλήσεων. Αν και αυτά τα χαρακτηριστικά δεν έχουν ακριβώς επιστρέψει με αυτή την ανανέωση, η καρτέλα Coach θα διαθέτει καθημερινές προκλήσεις και σενάρια παρόμοια με αυτά που ήταν διαθέσιμα στο παρελθόν, ενώ η καρτέλα You παρέχει πρόσβαση σε κονκάρδες επιτευγμάτων.

Διαβάστε επίσης: Fitbit: Θα επιτρέψει σύνδεση με τον Λογαριασμό σας Google

πηγή πληροφοριών:engadget.com