Η Huawei αναμένεται να λανσάρει ένα τηλέφωνο 5G μεσαίας κατηγορίας τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την εφημερίδα IT Times. Αυτή η είδηση αποτελεί άλλη μια ένδειξη, ότι ο τεχνολογικός γίγαντας έχει ξεπεράσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Από το 2019, οι ΗΠΑ έχουν περιορίσει την πρόσβαση της Huawei σε εργαλεία κατασκευής chip που είναι απαραίτητα για την παραγωγή των πιο προηγμένων μοντέλων ακουστικών, με την εταιρεία να μπορεί να λανσάρει περιορισμένες παρτίδες μοντέλων 5G χρησιμοποιώντας ήδη αποθηκευμένα chip.

Η εταιρεία Huawei αναμένεται να κυκλοφορήσει μια έκδοση 5G της σειράς Nova, η οποία ανήκει στη μεσαία κατηγορία, κατά τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, σύμφωνα με πηγές από τη βιομηχανική αλυσίδα εφοδιασμού που αναφέρονται στο IT Times.

Δείτε ακόμα: Το Huawei Mate 60 θα έχει το ίδιο chip Kirin 9000s με το Mate 60 Pro

Η Huawei δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για σχολιασμό σχετικά με την αναφορά που έγινε από τον βραχίονα της κρατικής China Telecom της Σαγκάης, όπως αναφέρεται στους IT Times.

Τον προηγούμενο μήνα, η Huawei κυκλοφόρησε το smartphone Mate 60 Pro χωρίς να έχει διαφημιστεί ιδιαίτερα. Ερευνητικές εταιρείες ανακάλυψαν, ότι η τροφοδοσία γίνεται από έναν τοπικό επεξεργαστή 7 νανομέτρων, ο οποίος υποστηρίζει την τεχνολογία 5G. Αυτό αποτελεί σημαντική πρόοδο στις προσπάθειες της Κίνας για τη δημιουργία μιας εγχώριας αρχιτεκτονικής συστήματος chip.

Το πρόσφατο μοντέλο Nova της Huawei περιορίζεται στο 4G και διατίθεται στην τιμή των περίπου 2.400 γιουάν (~308€) στην εγχώρια αγορά. Από την άλλη πλευρά, το Mate 60 Pro, που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα σε περιορισμένο αριθμό, πωλείται στην τιμή των 6.999 γιουάν (1$=7.2943 κινεζικά γιουάν).

Η εταιρεία θα παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για το Mate 60 Pro σε μια εκδήλωση παρουσίασης προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: reuters.com