Η Amazon αναβαθμίζει το Fire tablet 10 ιντσών για το 2023, με ελαφρύτερο σχεδιασμό και αυξημένη απόδοση.

Η Amazon παρουσίασε την Τετάρτη δύο νέα tablet με οθόνη 10 ιντσών, σχεδιασμένα ειδικά για τη νεανική αγορά. Το Fire HD 10 Kids απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 7 ετών, ενώ το Fire HD 10 Kids Pro απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Και τα δύο διατίθενται στην τιμή των 190 δολαρίων (~178€) και θα κυκλοφορήσουν στις 18 Οκτωβρίου.

Δείτε ακόμα: Amazon in-garage: Η υπηρεσία πλέον θα έχει μια μικρή χρέωση

Και οι δύο εκδόσεις του Fire HD 10 είναι αναβαθμισμένες. Σύμφωνα με την Amazon, διαθέτουν οθόνη 10,1 ιντσών, ανάλυση 1080p (full HD), μνήμη RAM 3 GB και κάμερες 5 megapixel. Η νέα έκδοση του Fire HD 10 είναι ακόμα ελαφρύτερη και 25% ταχύτερη από την προηγούμενη. Κυκλοφόρησε το 2021 και προσφέρει ακόμα πολύ καλή απόδοση. Επίσης, η Amazon ανακοίνωσε μια νέα τυπική έκδοση του νέου Fire HD 10 με αρχική τιμή $140 (~132€) για 32 GB αποθηκευτικού χώρου.

Το μη Pro μοντέλο θα προσφέρει θέματα της Disney. Όπως όλα τα tablet Fire Kids, το συγκεκριμένο περιλαμβάνει θήκες με επένδυση και 12μηνη συνδρομή στην υπηρεσία Amazon Kids Plus. Περιλαμβάνει εφαρμογές και περιεχόμενο που είναι φιλικά προς τα παιδιά και μια πολιτική δωρεάν αντικατάστασης για δύο χρόνια σε περίπτωση ζημιάς του tablet. Η μπαταρία του έχει εκτιμώμενη διάρκεια ζωής έως 13 ώρες.

Τα νέα tablet Fire Kids κυκλοφορούν ταυτόχρονα με τα νέα ηχεία Echo Pop με θέμα τα παιδιά, ενώ η Amazon παρουσίασε επίσης μια σειρά από άλλα νέα προϊόντα Fire TV, Ring και Blink στη φθινοπωρινή έκθεσή της. Αυτές οι καινοτομίες επεκτείνουν το εύρος των προϊόντων που προσφέρει η Amazon και προσφέρουν επιπλέον επιλογές στους καταναλωτές. 

Πηγή: cnet.com