Η Apple αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα στη Γαλλία το τελευταίο διάστημα. Ρυθμιστικές αρχές ανέφεραν ότι τα iPhone 12 εκπέμπουν περισσότερη ακτινοβολία από την προβλεπόμενη και απαγόρευσαν τις πωλήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου στη χώρα. Η Apple έχει δεσμευτεί να διορθώσει τα επίπεδα ακτινοβολίας με μια μελλοντική ενημέρωση λογισμικού. Πέρα από αυτό, όμως, τώρα προστίθεται άλλο ένα πρόβλημα. Οι πελάτες της Apple στη Γαλλία μπορεί να δυσκολευτούν να αγοράσουν το νέο iPhone 15 μόλις κυκλοφορήσει, καθώς οι εργαζόμενοι στα Apple Store απεργούν.

Οι Γάλλοι εργαζόμενοι στα Apple Stores ψήφισαν υπέρ μιας απεργίας που θα διαρκέσει αύριο και μεθαύριο (22 και 23 Σεπτεμβρίου). Ωστόσο, αύριο Παρασκευή, θα κυκλοφορήσει επίσημα η νέα σειρά iPhone 15.

Δείτε επίσης: iPhone 15: Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υγεία της μπαταρίας

Τα συνδικάτα της Apple, συμπεριλαμβανομένων των CGT, Unsa, CFDT και Cidre-CFTC, αποφάσισαν να απεργήσουν αυτές τις ημέρες, αν δεν ακουστούν τα αιτήματά τους για υψηλότερες αμοιβές και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν αύξηση 7% στους μισθούς για να αντισταθμιστεί ο πληθωρισμός. Επιπλέον, ζητείται από την Apple να βάλει τέλος στο πάγωμα των προσλήψεων για ένα μήνα.

Δεδομένου ότι η διοίκηση αποφάσισε να αγνοήσει τα αιτήματα και τις ανησυχίες μας, τα 4 συνδικάτα της Apple Retail France καλούν σε απεργία στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου“, ανέφερε η CGT Apple Retail σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο X.

Υπενθυμίζουμε στη διοίκηση ότι δεν είναι αυτές οι κινήσεις που βλάπτουν την εταιρεία, αλλά η άρνησή της μπροστά στη δυσφορία των εργαζομένων της“, αναφέρει ακόμα η δήλωση (στα γαλλικά).

Δείτε επίσης: iPhone 15 Pro: Η Apple μειώνει σημαντικά τα τέλη επισκευής

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, τα έσοδα για την Apple ήταν αυξημένα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, ανακοίνωσε ρεκόρ εσόδων που προέρχονται τόσο από Υπηρεσίες όσο και από τις ισχυρές πωλήσεις του iPhone. Πέρυσι, η Apple ανέφερε έσοδα 394,33 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με βάση τα καλά οικονομικά αποτελέσματα, τα σωματεία των εργαζομένων ζητούν καλύτερες αμοιβές. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του συνδικάτου, οι εργαζόμενοι μπορούν να κινητοποιηθούν στα τρία τέταρτα των Apple Stores στη Γαλλία. Δεν θα εμποδίσουν τους πελάτες να ψωνίσουν, ωστόσο οι αγοραστές “θα πρέπει να είναι υπομονετικοί“. Οι εργαζόμενοι δεν αποκλείουν περισσότερες απεργίες τα επόμενα Σαββατοκύριακα, εάν η διοίκηση της Apple δεν ανταποκριθεί στα αιτήματά της.

Δείτε επίσης: WatchOS 10: Επαναφέρει τα widget στο Apple Watch

Οι απεργίες είναι ένα από τα πιο ισχυρά μέσα που έχουν οι εργαζόμενοι για να εκφράσουν τις ανησυχίες και τις απαιτήσεις τους. Στην περίπτωση της Apple στη Γαλλία, η απεργία μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση αφού θα επηρεάσει την κυκλοφορία των νέων iPhone 15. Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση.

Πηγή: thenextweb.com