To X, πρώην Twitter, ανακοίνωσε το κλείσιμο της λειτουργίας Circle. Η λειτουργία αυτή επέτρεπε στους χρήστες να μοιράζονται μια ανάρτηση μόνο με ένα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν η απάντηση του κοινωνικού δικτύου στη λειτουργία “Close Friends” του Instagram.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η δυνατότητα θα καταργηθεί στις 31 Οκτωβρίου. Έτσι, οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να προσθέσουν νέα άτομα στον προσωπικό τους κύκλο.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk στο δικαστήριο για τη συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους του Twitter

Το X καταργεί το Circle από τις 31 Οκτωβρίου 2023. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε νέες αναρτήσεις που περιορίζονται στο Circle σας, ούτε θα μπορείτε να προσθέσετε άτομα στο Circle σας. Ωστόσο, θα είστε σε θέση να αφαιρέσετε άτομα, κάνοντας unfollow όπως περιγράφεται παρακάτω“, ανέφερε το X στη σελίδα υποστήριξής του.

Η εταιρεία θα επιτρέπει στους χρήστες να διαβάζουν τις ιστορικές αναρτήσεις τους στο Circle ακόμη και μετά τη λήξη της προθεσμίας.

Το Twitter εισήγαγε για πρώτη φορά τη λειτουργία Circle τον Αύγουστο του 2022, μετά από μερικούς μήνες δοκιμών σε beta έκδοση. Επέτρεπε στους χρήστες να προσθέσουν έως και 150 άτομα στο Circle τους. Κάθε χρήστης είχε τη δυνατότητα να δημιουργήσει μόνο ένα Circle.

Δείτε επίσης: Το Twitter spinoff Bluesky φτάνει το 1 εκατομμύριο χρήστες

Το X (Twitter) κλείνει το Circle feature στις 31 Οκτωβρίου

Πριν λίγο καιρό, οι χρήστες άρχισαν να παρατηρούν ότι οι αναρτήσεις τους στο Circle δεν είχαν την πράσινη σημαία, με αποτέλεσμα να πιστεύουν ότι η ανάρτηση εμφανιζόταν σε όλους τους followers τους. Μάλιστα, τον Απρίλιο κάποιοι χρήστες ανέφεραν ότι ορισμένες από τις αναρτήσεις τους στο Circle όντως άρχισαν να εμφανίζονται στα For You algorithmic timelines άλλων ατόμων. Τον Μάιο, η εταιρεία επιβεβαίωσε αυτό το σφάλμα ως “περιστατικό ασφαλείας” που επέτρεψε “χρήστες εκτός του Circle σας στο Twitter” να κοιτάζουν τις σχετικές αναρτήσεις.

Δείτε επίσης: Το X (πρώην Twitter) επιτρέπει σε κάποιους χρήστες να κρύβουν τα likes τους

Το τέλος της λειτουργίας Circle του Twitter μπορεί να φανεί απογοητευτικό για πολλούς χρήστες που έχουν επενδύσει χρόνο για να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους “κύκλο”. Ωστόσο, αυτή η αλλαγή αναδεικνύει την συνεχιζόμενη εξέλιξη των κοινωνικών μέσων και την ανάγκη για συνεχείς προσαρμογές. Τα κοινωνικά δίκτυα εξετάζουν συνεχώς νέους τρόπους για να αυξήσουν τo engagement των χρηστών και να ανταποκριθούν στις αλλαγές στις προτιμήσεις των χρηστών. Είναι πιθανό να δούμε το Twitter να πειραματίζεται με νέες λειτουργίες στο μέλλον, προσαρμόζοντας την πλατφόρμα τους στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινότητας των χρηστών.

Πηγή: techcrunch.com