Η Tesla δημοσίευσε ένα βίντεο στο X (πρώην Twitter) που δείχνει την πρόοδο που έχει κάνει με το ανθρωποειδές ρομπότ της, Optimus, γνωστό και ως Tesla Bot.

Το Optimus robot της Tesla είχε τραβήξει την προσοχή του κοινού όταν είχε ανακοινωθεί πρώτη φορά, αλλά δεν είχε ενθουσιάσει τους πάντες. Κατά την αρχική ανακοίνωση, το project φαινόταν σαν μια απλή ιδέα του CEO, Elon Musk, με έναν χορευτή μεταμφιεσμένο σε ρομπότ, για οπτική βοήθεια. Επίσης, η επίδειξη στο Tesla AI Day πέρυσι δεν ήταν και τόσο εντυπωσιακή.

Εκείνη την εποχή, η Tesla είχε ένα πολύ πρώιμο πρωτότυπο. Το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla μπορούσε να περπατήσει με δυσκολία.

Δείτε επίσης: Tesla: Κάνει giveaway το Model 3 Performance

Ωστόσο, νωρίτερα φέτος, κατά την τελευταία ενημέρωση στη συνέλευση των μετόχων της, η Tesla παρουσίασε κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον. Η εταιρεία του Elon Musk έδειξε αρκετά ακόμη πρωτότυπα που φαίνονταν πιο προηγμένα και μπορούσαν να εκτελούν πραγματικά χρήσιμες εργασίες.

Τώρα, η Tesla κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει ότι υπήρξε και άλλη πρόοδος στη λειτουργία του Optimus ρομπότ. Στο βίντεο, φαίνεται ότι το ρομπότ μπορεί να ταξινομεί αντικείμενα αυτόνομα:

Όπως και οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του Full Self-Driving, η Tesla σημειώνει ότι το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus εκπαιδεύεται με νευρωνικά δίκτυα από άκρο σε άκρο.

Το βίντεο δείχνει ότι το Tesla bot είναι ακόμα πιο εκλεπτυσμένο σε αυτήν την ενημέρωση.

Δείτε επίσης: Ο Erdogan προσκαλεί τον Musk να φτιάξει εργοστάσιο Tesla στην Τουρκία

Αρκετοί σχολιάζουν ότι το βίντεο μοιάζει με CGI σε κάποια σημεία, αλλά όλα δείχνουν ότι η Tesla έχει στην πραγματικότητα αυτά τα λειτουργικά πρωτότυπα στα γραφεία

της.

Ο Elon Musk φαίνεται πολύ αισιόδοξος για αυτό το project, αν λάβουμε υπόψη προηγούμενες δηλώσεις του. Σε προηγούμενη ενημέρωση για το Optimus, είχε πει ότι η ζήτηση θα μπορούσε να φτάσει τις 10 έως 20 δισεκατομμύρια μονάδες. Μάλιστα, είχε προβλέψει με σιγουριά ότι το ρομπότ Optimus θα αποτελέσει “το μεγαλύτερο μέρος της μακροπρόθεσμης αξίας της Tesla“.

Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του προϊόντος στην αγορά. Λέγεται, πάντως, ότι η εταιρεία θα αρχίσει να το χρησιμοποιεί πρώτα στις δικές της εγκαταστάσεις.

Δείτε επίσης: Η Tesla παρουσιάζει επίσημα το Powerwall 3

Με την πρόοδο που έχει σημειώσει το Optimus ρομπότ, η Tesla καταδεικνύει ξανά την καινοτομία που χαρακτηρίζει την εταιρεία. Είναι απολύτως ενδιαφέρον να παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτού του project, ένα project που θα μπορούσε να έχει ουσιαστικές επιπτώσεις στην ανθρωπότητα. Οι εφαρμογές ενός τέτοιου ρομπότ στην καθημερινότητα, τη βιομηχανία και την επιστήμη είναι απεριόριστες. Εντούτοις, υπάρχουν ακόμη πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, κυρίως σε σχέση με την ασφάλεια και την ευθύνη για τις πράξεις του ρομπότ. Απομένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν αυτά τα θέματα καθώς η τεχνολογία προχωρά.

Πηγή: electrek.co