Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17 πριν μερικές ημέρες, φέρνοντας μια σειρά από νέες δυνατότητες. Πέρα από την λειτουργία StandBy, το NameDrop και άλλες νέες λειτουργίες, η τελευταία ενημέρωση iOS 17 φέρνει και μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα ασφαλείας που ονομάζεται “Check-In“.

iOS 17: Λειτουργία check-in

Στόχος αυτής της δυνατότητας είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η διευκόλυνση της διαδικασίας που ακολουθεί ένας χρήστης για να κάνει κοινή χρήση της τοποθεσίας του με επιλεγμένες επαφές μέσω της εφαρμογής Messages. Το Check-In απλοποιεί τη διαδικασία ειδοποίησης των επιλεγμένων επαφών σχετικά με το πού βρίσκεστε, διασφαλίζοντας ότι παραμένουν συνεχώς ενημερωμένοι για την τοποθεσία και την ευημερία σας.

Δείτε επίσης: iOS 17: Προσθέτει νέα Ringtones και Text Tones

Συγκεκριμένα, το Check-In του iOS 17 επικεντρώνεται στην ασφάλεια. Αν για παράδειγμα, περπατάτε μόνοι σας τη νύχτα ή απλά πηγαίνετε στο σπίτι σας, το Check-In λειτουργεί ως ψηφιακός φύλακας, επιβεβαιώνοντας την ασφαλή άφιξή σας στον προορισμό σας.

Αυτή η λειτουργία παρακολουθεί, επίσης, τη διαδρομή σας σε πραγματικό χρόνο και στέλνει ειδοποιήσεις στις επαφές σας, εάν υπάρχουν απροσδόκητες αποκλίσεις ή καθυστερήσεις. Εάν δεν φτάσετε στον προορισμό σας εντός του καθορισμένου χρόνου ή δεν πραγματοποιήσετε μια κλήση έκτακτης ανάγκης SOS, το iPhone σας θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε ότι είστε ασφαλής. Εάν δεν απαντήσετε εντός 15 λεπτών, το Check-In θα ειδοποιήσει αυτόματα την επιλεγμένη επαφή σας.

Δείτε επίσης: iOS 17 Εφαρμογή υγείας: Τι νέο υπάρχει

Ωστόσο, για να λειτουργήσει η δυνατότητα ασφαλείας Check-in, θα πρέπει να τρέχετε το iOS 17 τόσο εσείς όσο και οι παραλήπτες των ειδοποιήσεων.

Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Check-in και να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με τους αγαπημένους σας μέσω της εφαρμογής Messages, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Messages στο iPhone σας.
  • Επιλέξτε τη συνομιλία / επαφή στην οποία θέλετε να στείλετε την τοποθεσία σας χρησιμοποιώντας το Check-in.
  • Πατήστε το κουμπί συν (+) στο παράθυρο συνομιλίας, επιλέξτε More και επιλέξτε Check-in.
  • Εάν είστε νέοι στο Check-in, απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Περιορισμένης ή Πλήρους πρόσβασης τοποθεσίας.
  • Συνεχίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες στην οθόνη μέχρι να δείτε το κουμπί Send a Check-Ιn.

Δείτε επίσης: iPhone 15 Pro: 5 λάθη που πρέπει να διορθωθούν στο “Action Button”

Λειτουργίες που επικεντρώνονται στην ασφάλεια, όπως το Check-in, μπορούν να είναι πολύ χρήσιμες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Το iOS 17 προσφέρει πληθώρα χρήσιμων λειτουργιών, αλλά το Check-in είναι ίσως μια από τις πιο σημαντικές. Τόσο εσείς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα νιώθετε πιο ασφαλείς, αν χρησιμοποιείτε αυτό το χαρακτηριστικό.

Πηγή: www.gadgetsnow.com