Η Google ενημερώνει τους χρήστες του Gmail ότι η προβολή Βασικών HTML του webmail θα καταργηθεί τον Ιανουάριο του 2024 και πλέον οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν σύγχρονα προγράμματα περιήγησης για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν την υπηρεσία.

Δείτε επίσης: Η Google συνδέει το AI Chatbot Bard με το YouTube και το Gmail

Από αυτήν την ημερομηνία και μετά, όλοι οι χρήστες της δημοφιλούς υπηρεσίας webmail θα ανακατευθύνονται αυτόματα στην πιο σύγχρονη και τυπική προβολή, η οποία προσφέρει όλες τις νεότερες δυνατότητες χρηστικότητας και ασφάλειας.

Η βασική προβολή HTML αποτελεί μια απλουστευμένη έκδοση του Gmail που δεν προσφέρει στους χρήστες δυνατότητα συνομιλίας, ορθογραφικού ελέγχου, συντομεύσεων πληκτρολογίου, προσθήκης ή εισαγωγής επαφών, ρύθμισης προσαρμοσμένων διευθύνσεων “από” ή χρήσης μορφοποίησης εμπλουτισμένου κειμένου.

Αυτή η δυνατότητα έχει σχεδιαστεί για άτομα που διαμένουν σε περιοχές με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και χρησιμοποιούν παλαιότερο υλικό με περιορισμένη μνήμη, ή χρησιμοποιούν προγράμματα περιήγησης ιστού παλαιού τύπου που δεν υποστηρίζουν τρέχουσες λειτουργίες HTML.

Ωστόσο, ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που οι χρήστες επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν την προβολή HTML είναι η αξιοπιστία των εργαλείων μετατροπής κειμένου σε ομιλία που χρησιμοποιούνται από χρήστες με προβλήματα όρασης. Η Τυπική προβολή εισάγει πολυπλοκότητες που δυσχεραίνουν την διαχείριση αυτών των εργαλείων.

Ωστόσο, η Google αποφάσισε να αποσύρει την HTML προβολή του Gmail χωρίς να παρέχει αναλυτικές αιτίες για αυτήν την επιλογή.

Δείτε ακόμα: Πώς να βεβαιωθείτε ότι δεν χάνετε σημαντικά email στο Gmail

Η βασική προβολή HTML θα υποστηρίζεται έως τις αρχές Ιανουαρίου 2024. Μέχρι τότε, ο οργανισμός σας μπορεί να χρησιμοποιεί την τρέχουσα βασική προβολή HTML“, μοιράστηκε η Google σε ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους διαχειριστές του Google Workspace.

Μόλις απενεργοποιηθεί η βασική προβολή HTML, οι χρήστες θα ανακατευθύνονται αυτόματα στην τυπική προβολή Gmail, η οποία παρέχει την πιο πρόσφατη ασφάλεια

και δυνατότητες του Gmail.

Οι χρήστες σε παλιά προγράμματα περιήγησης μπορεί να χρειαστεί να ενημερώσουν το πρόγραμμα περιήγησής τους για να χρησιμοποιήσουν την τυπική προβολή. Σε κινητά, οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν λήψη της επίσημης εφαρμογής Gmail.

Από τον Ιανουάριο του 2024, η Τυπική προβολή θα είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή, επομένως οι χρήστες που χρησιμοποιούν τη Βασική HTML προβολή θα πρέπει να προετοιμαστούν για τη μετάβαση ή να μεταβούν σε πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Για τους χρήστες με παλαιότερο υλικό, είναι συνήθως προτιμότερο να μεταβούν σε ελαφρύτερους πελάτες όπως το Mozilla Thunderbird και το Microsoft Outlook, αντί να επιβαρύνουν το σύστημά τους με πλατφόρμες που βασίζονται στον ιστό.

Δείτε επίσης: Gmail: Θα ζητάει επαλήθευση στην προσθήκη διεύθυνσης προώθησης ή στην επεξεργασία φίλτρων

Για άτομα που χρειάζονται προσβασιμότητα, το Thunderbird είναι γνωστό ότι λειτουργεί άψογα με αναγνώστες οθόνης όπως το Jaws, το NVDA και το Windows Eyes. Επιπλέον, προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών προσαρμογής για το μέγεθος της οθόνης και του κειμένου, βελτιώνοντας την χρηστικότητα για άτομα με προβλήματα όρασης.

Το Microsoft Outlook, από την άλλη πλευρά, αποτελεί μία οικεία λύση για πολλούς χρήστες και προσφέρει ευρεία γκάμα δυνατοτήτων. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στον επαγγελματικό χώρο και προσφέρει άριστη συνεργασία με το οικοσύστημα των προϊόντων της Microsoft. Οι χρήστες που απαιτούν υψηλό επίπεδο προσαρμοσιμότητας και προσβασιμότητας θα βρουν στο Outlook μια αξιόπιστη επιλογή, που υποστηρίζει ακόμα και τα πιο πρόσφατα πρότυπα ασφάλειας.