Μετά από σχεδόν τρία χρόνια, η Microsoft πρόσθεσε επιτέλους ξανά στα Windows, το κουμπί της γραμμής εργασιών «Never Combine», το οποίο εξακολουθεί να μην λειτουργεί σωστά.

Δείτε επίσης: Copilot: Ο all-in-one AI assistant έρχεται στα Windows 11 στις 26 Σεπτεμβρίου

Η δυνατότητα συνδυασμού στοιχείων της γραμμής εργασιών στα Windows 10 σάς επιτρέπει να εμφανίζετε ένα εικονίδιο για κάθε ανοιχτή εφαρμογή στα Windows, ακόμα κι αν πρόκειται για πολλές παρουσίες της ίδιας εφαρμογής. Για παράδειγμα, εάν έχετε δέκα αρχεία Σημειωματάριου ή μερικά παράθυρα προγράμματος περιήγησης ανοιχτά, η δυνατότητα θα σας επιτρέψει να δείτε ένα εικονίδιο στη γραμμή εργασιών για κάθε ανοιχτό παράθυρο αντί να το συνδυάσει σε ένα εικονίδιο.

Για πολλούς, η κατάργηση αυτής της δυνατότητας κατέστησε αδύνατη την αναβάθμιση στα Windows 11, καθώς η εναλλαγή μεταξύ των μυριάδων ανοιχτών παραθύρων έγινε εφιάλτης.

Αυτή η απογοήτευση αντικατοπτρίζεται στο Windows 11 Feedback Hub, όπου μια πρόταση να μην συνδυάζονται ποτέ εικονίδια εφαρμογών και ετικέτες εμφάνισης έχει λάβει 17.527 θετικές ψήφους, καθιστώντας το, το 10ο χαρακτηριστικό με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Σήμερα, εκείνοι οι χρήστες που έχουν καθυστερήσει την αναβάθμιση στα Windows 11 λόγω αυτής της δυνατότητας που λείπει, “ίσως” τελικά να μπορέσουν να προχωρήσουν σε αυτή.

Δείτε ακόμα: «ThemeBleed»: Το σφάλμα RCE των Windows 11 λαμβάνει PoC

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Microsoft κυκλοφόρησε τελικά τη δυνατότητα “Never Combine” ως μέρος της ενημέρωσης Windows 11 22H2 Moment 4 που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Μόλις εγκατασταθούν, οι χρήστες των Windows 11 μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση

σε μια νέα ρύθμιση «Συνδυασμός κουμπιών γραμμής εργασιών και απόκρυψη ετικετών» στις Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Γραμμή εργασιών που επιτρέπει να αποσυνδυάζετε εικονίδια για πολλές περιπτώσεις εφαρμογών που εκτελούνται. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε τώρα να αποσυνδέσετε τα εικονίδια στη γραμμή εργασιών.

Ωστόσο, η προσθήκη αυτής της δυνατότητας, εξακολουθεί να είναι κατώτερη των Windows 10, καθώς, σε αντίθεση με την προηγούμενη έκδοση των Windows, συνεχίζει να εμφανίζει τους τίτλους των Windows δίπλα στο εικονίδιο, καταλαμβάνοντας πολύ χώρο.

Είναι περίεργο το γεγονός ότι η Microsoft δεν μπορεί να αποκτήσει αυτήν τη δυνατότητα μετά από τρία χρόνια, καθώς είναι μια από τις πιο πολυαναμενόμενες λειτουργίες. Θα μπορούσε να είχε προστεθεί μια απλή εναλλαγή για να απενεργοποιείται η εμφάνιση των τίτλων των Windows ή η Microsoft θα μπορούσε να έχει αναπαράγει τη δυνατότητα των Windows 10 που πολλοί έχουν ζητήσει.

Δείτε επίσης: Snipping Tool Windows 11: Επιτρέπει την αντιγραφή κειμένου από εικόνα

Δυστυχώς, αυτό μπορεί να είναι μια διακοπή συμφωνίας για τους χρήστες των Windows 10 που περιμένουν να αναβαθμιστούν, καθώς τα εικονίδια με τους τίτλους των Windows καταλαμβάνουν πολύ χώρο για να κάνουν αυτή τη δυνατότητα εύχρηστη.