Το Google Podcasts θα καταργηθεί το 2024, καθώς η Google επιθυμεί να ενσωματώσει την ακρόαση podcast στο YouTube Music.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, η Google ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Podcasts τον επόμενο χρόνο, με στόχο να καταστήσει το YouTube Music το καλύτερο μέρος για τους λάτρεις των podcast.

Ανυπομονούμε για το 2024, όπου θα αυξήσουμε την επένδυσή μας στην εμπειρία podcast στο YouTube Music — καθιστώντας το έναν καλύτερο προορισμό τόσο για θαυμαστές όσο και για podcasters…“, γράφει το YouTube σε μια ανάρτηση ιστολογίου. “Αργότερα το 2024, ως μέρος αυτής της διαδικασίας, θα διακόψουμε το Google Podcast“.

Δείτε επίσης: Το YouTube Music επεκτείνει την υποστήριξη podcast σε περισσότερες χώρες

Το Google Podcasts κυκλοφόρησε το 2018 και προσέφερε στους χρήστες τη δυνατότητα να ακούν δωρεάν μια πλούσια βιβλιοθήκη podcast.

Ωστόσο τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, το Podcasts άρχισε να χάνει τη δυναμική του, καθώς η Google άρχισε να επιτρέπει στους χρήστες στις ΗΠΑ να ακούν podcast στο YouTube Music, δωρεάν. Το YouTube Music επιτρέπει την ακρόαση podcast εκτός σύνδεσης και στο παρασκήνιο, καθώς και εναλλαγή μεταξύ της έκδοσης ήχου και βίντεο. Έτσι, η εταιρεία θεώρησε ότι είναι καλύτερο να βρίσκονται όλα σε ένα μόνο μέρος.

Η Google λέει ότι θα βοηθήσει τους χρήστες του Podcasts και τους podcasters να μεταβούν στο YouTube Music παρέχοντας migration tools και υποστήριξη. Εάν είστε χρήστης, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό εργαλείο μετεγκατάστασης ή να προσθέσετε τα podcast RSS feeds σας στο YοuTube Music. Μπορείτε, επίσης, να κατεβάσετε ένα αρχείο OPML των show subscriptions και να το ανεβάσετε σε άλλη εφαρμογή podcast, αν προτιμάτε.

Δείτε επίσης: Spotify: Αποκλείει white noise podcasts από πρόγραμμα διαφημίσεων

Όσον αφορά στους podcasters, η Google θα προσφέρει, επίσης, εργαλεία για τη δημιουργία και ανάλυση των podcast τους. Μπορούν, ακόμα, να ανεβάσουν το RSS feed τους στο YouTube Music, ώστε τα podcast τους να είναι διαθέσιμα σε όλους όσους χρησιμοποιούν ήδη την υπηρεσία.

Τους επόμενους μήνες, η Google θα ζητήσει feedback για να βεβαιωθεί ότι η διαδικασία μετάβασης από το Google Podcasts στο YouTube Music είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή. Αναλυτικές οδηγίες για τα εργαλεία που θα βοηθήσουν στη μετάβαση, θα δημοσιευτούν αργότερα.

Η Google υποσχέθηκε ότι θα κάνει διαθέσιμα τα podcast στο YouTube Music, παγκοσμίως, πριν από το τέλος του 2023.

Δείτε επίσης: Apple Podcasts: Οι δημιουργοί θα βλέπουν ποιοι πληρώνουν για τα show τους

Με την τελευταία αυτή κίνηση (ενσωμάτωση των podcasts στο YοuTube Music), η Google δείχνει ότι θέλει να κυριαρχήσει στο κομμάτι του podcats και να χτυπήσει άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες, όπως το Spotify. Το YouTube Music είναι ήδη μια από τις κορυφαίες εφαρμογές music streaming. Η Google ελπίζει να δημιουργήσει μια ενιαία υπηρεσία για όλο το περιεχόμενο ήχου, συμπεριλαμβανομένων των podcast.

Η υπηρεσία YouTube Music θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών podcast, προσφέροντας σε χρήστες και podcasters ένα ιδανικό μέρος για εκπλήρωση των ακουστικών τους αναγκών.

Πηγή: www.androidcentral.com