Το νέο εργαλείο Paint Cocreator της Microsoft για τη δημιουργία εικόνων AI, που χρησιμοποιεί το μοντέλο DALL-E από το OpenAI, είναι τώρα διαθέσιμο στους χρήστες των Windows Insiders στα κανάλια Dev και Canary.

Δείτε επίσης: Microsoft Paint: Υποστήριξη για layers και image transparency

Όπως και το DALL-E, το νέο Paint Cocreator επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν γρήγορα ψηφιακές εικόνες, χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένα μηνύματα κειμένου.

Με αυτήν την ενημέρωση, παρουσιάζουμε με ενθουσιαμό το Paint Cocreator, μια νέα εμπειρία τεχνητής νοημοσύνης που υποστηρίζεται από το DALL-E που σας βοηθά να δημιουργήσετε καταπληκτικά έργα τέχνης στο Paint περιγράφοντας με λίγες λέξεις τι θα θέλατε να δημιουργήσετε“, δήλωσε ο Dave Grochocki, κύριος Υπεύθυνος Διαχείρισης Προϊόντων για Εφαρμογές Εισερχομένων των Windows.

Μπορείτε προαιρετικά να επιλέξετε ένα στυλ τέχνης και όταν κάνετε κλικ στο “Δημιουργία”, το Paint Cocreator θα δημιουργήσει τρεις παραλλαγές έργων τέχνης για να διαλέξετε.

Η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη μόνο για όσους συμμετέχουν σε μια λίστα αναμονής μετά την εγκατάσταση του Paint έκδοσης 11.2309.20.0 ή μεταγενέστερης. Αυτό θα γίνεται μέσα από μια διαδικασία παρόμοια με την κυκλοφορία του Microsoft Bing. Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στην προεπισκόπηση του Cocreator θα ενημερωθούν μέσω email και θα λάβουν 50 δωρεάν μονάδες για να ξεκινήσουν να το δοκιμάζουν.

Δείτε ακόμα: Microsoft Paint Windows 11: Νέο εργαλείο για αφαίρεση φόντου εικόνας

Θα εξαπλώσουμε την πρόσβαση σιγά σιγά στην αρχή, οπότε όταν λάβετε την ενημέρωση, πρέπει πρώτα να εγγραφείτε στη λίστα αναμονής κάνοντας είσοδο με τον λογαριασμό σας Microsoft και κάνοντας κλικ στο νέο κουμπί Cocreator στη γραμμή εργαλείων“, είπε ο Grochocki.

Η Microsoft έχει συμπεριλάβει επιπλέον φιλτράρισμα περιεχομένου και διάφορα μέτρα προστασίας με το Paint Cocreator για να αποκλείει προσπάθειες δημιουργίας επιβλαβών, προσβλητικών ή ακατάλληλων εικόνων.

Αρχίζουμε τώρα να διαθέτουμε αυτές τις εμπειρίες, επομένως ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες σε όλους τους Insiders στα Κανάλια Canary και Dev, καθώς σκοπεύουμε να παρακολουθήσουμε τα σχόλια και να δούμε πώς θα προκύψουν πριν τα προωθήσουμε σε όλους

“, πρόσθεσε ο Grochocki.

Αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ενσωμάτωση λειτουργιών που επιτυγχάνονται με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Η Microsoft δοκιμάζει επίσης την υποστήριξη για ένα νέο εργαλείο αφαίρεσης φόντου στις εκδόσεις των Windows 11 Insider, το οποίο σας βοηθά να αφαιρέσετε το φόντο μιας εικόνας με ένα απλό κλικ, προκειμένου να επικεντρωθείτε στο θέμα της.

Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης να παρέχει υποστήριξη για επίπεδα και διαφάνεια εικόνας, ξεκινώντας από την έκδοση Paint 11.2308.18.0 ή μεταγενέστερη. Η εταιρεία κυκλοφόρησε την ενημέρωση των Windows 11 22H2 την Τρίτη, φέρνοντας περισσότερες από 150 νέες δυνατότητες. Αυτές περιλαμβάνουν τις νέες εκδόσεις του Microsoft Copilot και των εργαλείων ClipChamp και Snipping που εκμεταλλεύονται την τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτή η σημαντική ενημέρωση για τα Windows 11 περιλαμβάνει επίσης έναν νέο πίνακα ελέγχου διαχείρισης κλειδιών πρόσβασης, προσφέροντας βοήθεια στους χρήστες για να περάσουν χωρίς την ανάγκη κωδικού πρόσβασης, καθώς και εργαλεία για να μειώσουν την επιφάνεια επίθεσης στις συσκευές τους.

Δείτε επίσης: Το Microsoft Paint λαμβάνει υποστήριξη Dark Mode για Windows 11

Οι Insiders είναι οι πρώτοι που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να παρέχουν ανατροφοδότηση για το νέο Paint Cocreator, που ενδέχεται να προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για την περαιτέρω βελτίωση του εργαλείου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η δημιουργία αριστουργημάτων με το Paint Cocreator δεν απαιτεί καμία ειδική γνώση ή εμπειρία στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης – αυτό το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να είναι εύκολο στη χρήση για όλους.