Λίγες μέρες πριν από την αποκάλυψη των τηλεφώνων Pixel 8 και Pixel 8 Pro, ένας υπάλληλος από ένα ανώνυμο κατάστημα λιανικής, ο M. Brandon Lee, έστειλε περισσότερα βίντεο που παρουσιάζουν τα τηλέφωνα. Ο Lee μοιράστηκε αυτές τις πληροφορίες στο X, που περιλάμβαναν τις προδιαγραφές του chipset Tensor G3.

Δείτε επίσης: Διαφήμιση Google «Switch to Pixel» τονίζει τις λειτουργίες AI του Pixel 8

Ο Tensor G3 θα διαθέτει έναν συνολικό αριθμό εννέα πυρήνων, με μια διάταξη 1+4+4. Αυτοί περιλαμβάνουν έναν πυρήνα Cortex-X3 prime CPU, ο οποίος θα λειτουργεί στα 2,91 GHz. Υπάρχουν τέσσερις πυρήνες CPU τύπου Cortex-A715 με ταχύτητα ρολογιού 2,37 GHz για εξαιρετική απόδοση. Οι τέσσερις πυρήνες της CPU Cortex-A510 θα λειτουργήσουν στα 1,7 GHz, ενώ η GPU θα είναι η έκδοση Immortalis του Mali G-715.

Η GPU θα διαθέτει 10 πυρήνες και θα υποστηρίζει ανίχνευση ακτίνων υλικού, όπως η GPU στο Apple A17 Pro. Η ακτινοβολία των ακτίνων βοηθά τα βιντεοπαιχνίδια να προσομοιώνουν τα φυσικά χαρακτηριστικά του φωτός, προσδίδοντας στα παιχνίδια μια εντυπωσιακή ρεαλιστικότητα. Το Tensor G3 παράγεται από την TSMC με τη χρήση του κόμβου διαδικασίας 4 nm.

Δείτε ακόμα: Google Pixel 8 / Pixel 8 Pro: Μπορεί να υποστηρίζουν ενημερώσεις λογισμικού έως 7 χρόνια

Το Pixel 8 θα διαθέτει μια οθόνη OLED 6,2 ιντσών με ανάλυση FHD+ (1080p). Αυτήν τη χρονιά, το μη Pro μοντέλο θα προσφέρει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και μια μέγιστη φωτεινότητα 2.000 nits. Η πίσω κάμερα θα διαθέτει ένα κύριο φακό 50MP και ένα ευρυγώνιο φακό 12MP, προσφέροντας απίστευτη ποιότητα εικόνας και ευρεία γωνία λήψης. Μπροστά, διαθέτει μια κάμερα 10,5 MP για selfies και θα επιτρέπει συνομιλίες μέσω βίντεο. Το τηλέφωνο

θα διαθέτει 8GB RAM και 128GB/256GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ η μπαταρία χωρητικότητας 4575mAh θα εξασφαλίζει μακράς διάρκειας λειτουργία και υποστήριξη για γρήγορη φόρτιση ισχύος 24W.

Το Pixel 8 Pro θα διαθέτει μια επίπεδη οθόνη OLED 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης από 1Hz έως 120Hz χρησιμοποιώντας την τεχνολογία LTPO, ενώ η ανάλυσή της θα φτάνει τα QHD+ 1440p. Η φωτεινότητα της θα φτάνει τα 2.400 νίτς, προσφέροντας μέγιστη λάμψη. Το τηλέφωνο διαθέτει 12 GB μνήμη RAM και μπορεί να φιλοξενήσει έως 512 GB αποθηκευτικού χώρου. Η πίσω πλευρά αποτελείται από μια κύρια κάμερα 50MP, μια κάμερα με φακό περισκοπίου 48MP που προσφέρει οπτικό ζουμ 5x και μια εξαιρετικά ευρεία κάμερα 48MP. Μια εμπρόσθια κάμερα ανάλυσης 10,5 MP χρησιμοποιείται για selfies και βιντεοκλήσεις, ενώ η μπαταρία χωρητικότητας 4950 mAh υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση ισχύος 27 W.

Δείτε επίσης: Pixel 8 και Pixel 8 Pro: Οι τιμές των smartphones για Ευρώπη!

Το Android 14 θα προεγκαθίσταται και στα δύο τηλέφωνα και κάθε μοντέλο θα διαθέτει βαθμολογία IP68 για αντοχή στη σκόνη και το νερό. Οι Pixel 8 και Pixel 8 Pro θα αποκαλυφθούν αύριο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “Made by Google”, που θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη.