Αποδεικνύεται ότι ο Elon Musk δεν είναι τόσο δημιουργικός στην εύρεση ονομάτων για τις εταιρείες του, καθώς η εμμονή του με το γράμμα Χ τον βάζει τώρα σε νομικούς μπελάδες. Μια εταιρεία στη Φλόριντα, με το όνομα X Social Media LLC, καταγγέλλει την εταιρεία του δισεκατομμυριούχου (X – πρώην Twitter) για παραβίαση εμπορικού σήματος.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία X Social Media LLC, κατέθεσε μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα, υποστηρίζοντας ότι η αλλαγή της επωνυμίας του Twitter σε X από τον Elon Musk έχει φέρει σύγχυση στους πελάτες. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι χρησιμοποιεί με συνέπεια το εμπορικό σήμα X SOCIALMEDIA από το 2016. Σύμφωνα με την αγωγή, η X Corp παραβίασε τη νομοθεσία της Φλόριντα σχετικά με τις παραπλανητικές και αθέμιτες πρακτικές εμπορίου.

Δείτε επίσης: Το Twitter καταργεί το εργαλείο αναφοράς παραπληροφόρησης για τις εκλογές

Η X Social Media LLC ισχυρίζεται ότι ο κόσμος μπερδεύεται μετά το rebranding του Twitter σε Χ. Δεδομένου ότι το Χ – Twitter είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί τη μπερδεύουν με την X Social Media και αυτό δημιουργεί πραγματικά προβλήματα.

Η X Social Media έχει ήδη υποστεί απώλεια εσόδων που συσχετίζεται με το rebrand της Χ Corp. και τη χρήση του σήματος “Χ”. Είναι πολύ πιθανό αυτή η σύγχυση να συνεχιστεί εις βάρος της X Social Media και εις βάρος των καταναλωτών που χρησιμοποιούν και επωφελούνται από τις υπηρεσίες της“, αναφέρει η αγωγή.

Δείτε επίσης: Το X (Twitter) κλείνει το Circle feature στις 31 Οκτωβρίου

Η X Social Media μηνύει την X (Twitter) του Musk για παραβίαση εμπορικού σήματος

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η νομική διαμάχη θα είναι δύσκολη, δεδομένου ότι υπάρχουν τουλάχιστον 900 εγγραφές για εμπορικό σήμα “Χ” στις ΗΠΑ,

σε μια ποικιλία διαφορετικών βιομηχανιών. Η Microsoft, για παράδειγμα, έχει εμπορικό σήμα Χ για την κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Xbox και τις σχετικές πλατφόρμες από το 2003. Η Meta έχει επίσης ένα τέτοιο εμπορικό σήμα για ένα λογισμικό και ένα λογότυπο κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk στο δικαστήριο για τη συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους του Twitter

Ο Elon Musk έγινε επίσημα ιδιοκτήτης του Twitter τον Οκτώβριο του 2022. Τον Απρίλιο του 2023, δικαστικές καταθέσεις αποκάλυψαν ότι ο Musk άλλαξε το όνομα της εταιρείας από Twitter Inc. σε X Corp. Η ίδια η πλατφόρμα έγινε τελικά γνωστή ως X αφού η διεύθυνση URL twitter.com άρχισε να ανακατευθύνεται στο x .com το καλοκαίρι. Η διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter/Χ, Linda Yaccarino, είχε πει σχετικά με την αλλαγή: “το Χ είναι η μελλοντική κατάσταση απεριόριστης διαδραστικότητας” και “θα τροφοδοτείται από AI“. Το είχε χαρακτηρίσει ακόμα ως “απελευθέρωση από το Twitter“.

Με την αλλαγή του ονόματος, ο Musk ήθελε να δώσει μια νέα πνοή στην πλατφόρμα, αλλά πέρα από όλα τα άλλα προβλήματα που έχουν προκύψει από τότε που αγόρασε το Twitter/Χ, τώρα φαίνεται ότι έχει πρόβλημα και με την ονομασία. Μένει να δούμε αν η X Social Media LLC θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη.

Πηγή: gizmodo.com