Η ομάδα χάκερ SiegedSec ή Gay furries, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει διαρρεύσει περισσότερα από 3.000 αρχεία του ΝΑΤΟ.

Δείτε επίσης: Φινλανδία: Αντιμετωπίζει τετραπλάσιες επιθέσεις ransomware από τότε που εντάχθηκε στο NATO

Σε μια ανάρτηση στο Telegram, οι χάκερ, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται ως “gay furries”, κοινοποίησαν πολλά στιγμιότυπα των δεδομένων, καθώς και μια περιγραφή του περιεχομένου τους.

Απολαμβάνουμε να παραβιάζουμε διακυβερνητικές συμμαχίες μεταξύ μεγάλων εθνών“, έγραψε η ομάδα.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα δεδομένα προέρχονται από το “Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης του NATO” και περιλαμβάνουν αρχεία από πύλες, όπως την “Lessons Learned Portal“, την “Logistics Network Portal” και την “Investment Division Portal“, μεταξύ άλλων.

Πολλές αναφορές περιλαμβάνουν ειδοποιήσεις που υποδηλώνουν ότι το περιεχόμενό τους δεν είναι ταξινομημένο, αλλά προορίζεται μόνο για επίσημη χρήση μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ και των κρατών που ανήκουν στην συμμαχία πληροφοριών Five Eyes.

Ορισμένα από τα αρχεία φαίνεται να συζητούν τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την προστασία και απολύμανση από χημικούς, βιολογικούς, ακτινολογικούς και πυρηνικούς κινδύνους. Ενώ μερικά από τα δεδομένα φαίνεται να είναι ευαίσθητα, παραμένει ασαφές εάν η διαρροή περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες που είναι ήδη δημόσια διαθέσιμες.

Η ανακοίνωση των gay furries είναι η δεύτερη που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες σχετικά με υποτιθέμενες παραβιάσεις της online υποδομής του NATO. Τον Ιούλιο, το NATO αποκάλυψε ότι διεξήγαγε έρευνα για τις καταγγελίες της SiegedSec ότι η ομάδα είχε πρόσβαση στα μη ταξινομημένα έγγραφά του, μέσω παρόμοιων διαδικτυακών πυλών. Τα αρχεία που διέρρευσαν περιλάμβαναν πληροφορίες όπως ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας προσωπικού του οργανισμού, σύμφωνα με το CyberScoop.

Δείτε ακόμα: NATO: Διερευνά ισχυρισμούς σχετικά με κλοπή δεδομένων από τους hackers SiegedSec

Η ομάδα έχει προηγουμένως μιλήσει στον τύπο για τις πολιτικά κινητοποιημένες επιθέσεις της. Τον Ιούνιο, οι χάκερς διέρρευσαν εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία από έναν ιστότοπο που συνδέεται με την πόλη Forth Worth του Τέξας. Σε δηλώσεις προς τον Daily Dot, οι χάκερς ανέφεραν ότι επιτέθηκαν στο κράτος, για τη στάση του απέναντι στα transgender παιδιά. Η ομάδα συνέχισε σύντομα με πολλές άλλες παραβιάσεις, που στοχεύουν ιστότοπους των κυβερνήσεων στη Νότια Ντακότα, το Νεμπράσκα, το Τέξας, τη Νότια Καρολίνα και την Πενσυλβανία.

Σε δήλωσή του στην Daily Dot, ένα μέλος της gay furries με το όνομα r0xy, ανέφερε ότι η ομάδα επιτέθηκε στο ΝΑΤΟ “κυρίως για την πλάκα“.”

Επιλέξαμε το NATO κυρίως για να γελάσουμε και να διασκεδάσουμε, καθώς παρατηρήσαμε την ανίκανότητά τους να αντιμετωπίσουν την πιο συνηθισμένη μέθοδο hacking, τo social engeeniring“, δήλωσε ο r0xy.

Ο χάκερ ισχυρίζεται επίσης ότι η ομάδα παρακολουθεί ενεργά τις πύλες και τα email του ΝΑΤΟ για να δει εάν ο οργανισμός έχει ενημερωθεί για την υποτιθέμενη παραβίαση.

Σε ανακοίνωσή του προς τον Daily Dot, το NATO δήλωσε ότι «αντιμετωπίζει συνεχόμενες κυβερνοαπειλές και προσδίδει μεγάλη σημασία στην κυβερνοασφάλεια. Οι ειδικοί του NATO αντιμετωπίζουν ενεργά περιστατικά που επηρεάζουν ορισμένες μη-ταξινομημένες ιστοσελίδες του NATO. Έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα κυβερνοασφάλειας. Δεν έχει υπάρξει επίδραση στις αποστολές, τις επιχειρήσεις και τις στρατιωτικές κατατάξεις της NATO».

Δείτε επίσης: Το NATO απαγορεύει στο προσωπικό να χρησιμοποιεί το TikTok

Οι gay furries, από τους οποίους δανείστηκε το όνομά της η ομάδα hacking, είναι μια κοινότητα ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την ευζωία των ζώων και την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Οι gay furries αποτελούν ένα μέρος της μεγαλύτερης κοινότητας των furries, η οποία περιλαμβάνει ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την εικονική ή φανταστική μεταμφίεση ως ζώα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κοινότητα των gay furries δεν συνδέεται απευθείας με την παραβίαση του NATO ή την κλοπή αρχείων. Αυτές οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και δεν έχουν καμία σχέση με τις δραστηριότητες και την ταυτότητα των gay furries. Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε την επικράτηση των προκαταλήψεων και να επιδεικνύουμε ανοχή και σεβασμό προς όλες τις κοινότητες.

Πηγή: Daily Dot