Το Diablo IV, το επιτυχημένο sequel της Blizzard, έρχεται επίσημα στο Steam στις 17 Οκτωβρίου. Αυτή η αλλαγή είναι ευεργετική για τους παίκτες του PC, καθώς πριν ήταν διαθέσιμη μόνο στην Battle.net της Blizzard.

Αυτή η είδηση θα ενθουσιάσει ιδιαίτερα τους κατόχους του Steam Deck. Ήδη ήταν δυνατό να παίξετε το παιχνίδι σε μια φορητή κονσόλα, αλλά αυτή η μεταφορά θα απλοποιήσει σημαντικά τη διαδικασία.

Δείτε ακόμη: Diablo 4: Η Season 2 ονομάζεται Season of Blood

Η Valve δεν έχει αξιολογήσει ακόμη τη συμβατότητα του παιχνιδιού με το Steam Deck, αλλά αυτό αναμένεται να γίνει προσεχώς, καθώς πλησιάζει η κυκλοφορία του. Επιπλέον, για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό Battle.net και θα πρέπει να διαθέτετε τα σχετικά διαπιστευτήρια σύνδεσης. Όπως και στην έκδοση του Battle.net, οι αυτόνομοι υπολογιστές απαιτούν τουλάχιστον επεξεργαστή Intel Core i5 ή AMD FX-8350 και 8 GB μνήμης RAM, ενώ προτιμάται η χρήση 16 GB για την ομαλή λειτουργία του.

Η συνοδευτική ενημέρωση για το Steam περιλαμβάνει ένα νέο DLC που ονομάζεται Season of Blood και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Οκτωβρίου. Προσφέρει ένα νέο questline, αναβαθμισμένες δυνάμεις βαμπίρ, πέντε νέα αφεντικά στο τέλος του παιχνιδιού και πολλά άλλα, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης της ηθοποιού Gemma Chan ως κυνηγός βαμπίρ.

Υπάρχει επίσης ένα σημαντικό patch που κυκλοφορεί την ίδια μέρα. Το patch 1.2.0 φέρνει αρκετές βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής. Αυτές περιλαμβάνουν γρηγορότερη απόκτηση εμπειρίας, βελτιωμένη πλοήγηση στα Nightmare Dungeons, αναβαθμισμένες ανταμοιβές για τους χαρακτήρες, πιο ανθεκτικούς συντρόφους NPC, μειωμένη χρήση backtracking και αυξημένη προβολή παγκόσμιων αρχηγών για τη συλλογή λεηλασιών.

Εντυπωσιαστήκαμε από πολλές πτυχές του Diablo IV κατά την κυκλοφορία, και επαινούμε τον παγκόσμιο σχεδιασμό για την εξαιρετική λεπτομέρεια και δημιουργικότητα που έχει δημιουργήσει η Blizzard. Επίσης, αυτό είναι το Diablo παιχνίδι που ονειρευόμασταν από το 1997 που πρωτοκυκλοφόρησε, εμπνευσμένο από την εποχή του Κλίντον.

Δείτε ακόμη: Το Diablo 4 θα λάβει δύο πολυπόθητες αναβαθμίσεις

Η Blizzard προστατεύει τα πνευματικά της δικαιώματα όσον αφορά την ανάπτυξη των παιχνιδιών της σε άλλες πλατφόρμες πωλήσεων εκτός από το Battle.net. Παρόλα αυτά, το Diablo IV δεν είναι το πρώτο παιχνίδι υψηλού προφίλ που μεταφέρθηκε στο Steam. Τον Αύγουστο, το επιτυχημένο παιχνίδι πολλαπλών παικτών Overwatch 2 κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα της Valve. Εκείνη την περίοδο, η Blizzard ανέφερε, ότι πολλοί τίτλοι θα έρθουν στο Steam, αλλά δεν αποκάλυψε ποιοί θα ήταν αυτοί. Φαίνεται ότι το Diablo IV είναι ένας από αυτούς, αλλά περιμένουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή: engadget.com