Η Amazon σχεδιάζει να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων της στο Ηνωμένο Βασίλειο και να προσλάβει 15.000 νέους υπαλλήλους πριν τις γιορτές, καθώς ο ηλεκτρονικός εμπορικός κολοσσός προετοιμάζεται για το κύμα ζήτησης πριν τα Χριστούγεννα.

Δείτε επίσης: Amazon Project Kuiper: Ο ανταγωνιστής του Starlink εκτόξευσε δορυφόρους

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αυξήσει τον βασικό μισθό των υπαλλήλων της πρώτης γραμμής στις λειτουργίες της, οι οποίοι επιλέγουν, συσκευάζουν, αποθηκεύουν και αποστέλλουν είδη στα αποθέματά της, από £11.80 έως £12.50 ανά ώρα, ανάλογα με την τοποθεσία. Η αύξηση των αποδοχών επεκτείνεται σε μερική απασχόληση, προσωρινές και εποχιακές θέσεις, καθώς και πλήρους απασχόλησης, και θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Οκτωβρίου.

Τον Απρίλιο του 2024, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει περαιτέρω τον μισθό των εργαζομένων της, από £12.30 έως £13 ανά ώρα, ανάλογα με την τοποθεσία τους. Παράλληλα, σύμφωνα με την εταιρεία, θα προσληφθούν περισσότεροι από 15.000 εποχικοί εργαζόμενοι σε κέντρα της Amazon σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι η κίνηση αντιπροσωπεύει μια επένδυση ύψους 170 εκατομμυρίων λιρών από την εταιρεία, στους μισθούς. Επίσης, η Amazon αναφέρει ότι αυτό σημαίνει ότι ο κατώτερος μισθός στις βρετανικές της εγκαταστάσεις θα αυξηθεί κατά 20% μέσα σε δύο χρόνια, ή 50% από το 2018.

Δείτε ακόμα: Amazon: Καθιστά υποχρεωτική τη χρήση MFA για λογαριασμούς ‘root’ AWS

Διαθέτουμε ορισμένους από τους πιο ταλαντούχους συναδέλφους και είμαστε περήφανοι που τους προσφέρουμε ανταγωνιστικούς μισθούς και παροχές, καθώς και φανταστικές ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη, όλα αυτά σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον εργασίας” είπε ο John Boumphrey, manager στην Amazon’s U.K.

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που οι άνθρωποι επιθυμούν να εργαστούν στην Amazon – είτε πρόκειται για την πρώτη τους δουλειά, έναν εποχιακό ρόλο ή μια ευκαιρία για να προαχθούν στην καριέρα τους.”

Αντιδρώντας στην κίνηση της Δευτέρας, ο σύνδεσμος GMB ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή θα φέρει “λίγη άνεση” στους εργαζόμενους της Amazon που αντιμετωπίζουν αμειβόμενη φτώχεια, ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας και επιτήρηση στον χώρο εργασίας.

Η Rachel Fagan, οργανωτής της GMB, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Amazon έχει ξοδέψει εκατομμύρια σε αντιπαράθεση με τους ίδιους τους εργαζόμενούς της για τα εργατικά δικαιώματα και τη δίκαιη αμοιβή.

Τα μέλη του GMB κατάφεραν να επιβάλουν αύξηση μισθού από μία από τις πιο ισχυρές εταιρείες στον κόσμο – αλλά η Amazon μπορεί και πρέπει να κάνει ακόμα καλύτερα.

Δείτε επίσης: Amazon: Έστειλε λάθος email για δωροκάρτες Mastercard