Η Mozilla πρόσφατα απέκτησε την Fakespot, μια online υπηρεσία που βοηθά τους χρήστες να εντοπίζουν ψεύτικες κριτικές, αναξιόπιστους πωλητές και πλαστά προϊόντα στο διαδίκτυο. Μετά την εξαγορά, η Mozilla ενσωμάτωσε την τεχνολογία της Fakespot στον Firefox browser. Το νέο χαρακτηριστικό του Firefox θα ονομάζεται “Review Checker” και αρχικά θα λειτουργεί για προϊόντα που πωλούνται σε Amazon, BestBuy και Walmart. Ο Firefox browser ξεκίνησε πρόσφατα δοκιμές για αυτό το χρήσιμο χαρακτηριστικό.

Firefox Review Checker: Τι είναι;

Το νέο χαρακτηριστικό Review Checker του Mozilla Firefox είναι προς το παρόν μια πειραματική λειτουργία που σχεδιάστηκε για να σας βοηθά με τις αγοραστικές σας επιλογές. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Fakespot, αυτό το εργαλείο αξιολογεί την αυθεντικότητα των κριτικών διαφόρων προϊόντων στο διαδίκτυο. Ουσιαστικά σας βοηθά να διακρίνετε εάν οι κριτικές προέρχονται από γνήσιους πελάτες ή αν είναι ψεύτικες, δημιουργημένες από bot ή άτομα που πληρώνονται για να μιλούν θετικά για τα προϊόντα ή να μιλούν αρνητικά για να τα δυσφημίσουν.

Δείτε επίσης: Η Mozilla εξαγοράζει την Fakespot για να βοηθήσει τους χρήστες του Firefox να εντοπίζουν ψεύτικες κριτικές προϊόντων

Το Review Checker θα βάζει βαθμολογίες σε κάθε κριτική προϊόντος, από το A έως το F. Η Mozilla αναφέρει ότι το A και το B θα μπαίνει σε “Αξιόπιστες κριτικές”, το C θα είναι ο συνδυασμός αξιόπιστων και αναξιόπιστων κριτικών και το D και το F θα αναφέρονται σε αναξιόπιστες κριτικές.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Review Checker στον Firefox;

Θα μπορείτε πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσετε το Review Checker. Επισκεφθείτε τη σελίδα ενός προϊόντος στην Amazon, το Bestbuy ή τη Walmart και αναζητήστε το νέο εικονίδιο τιμής στο επάνω μέρος. Κάντε κλικ επάνω στο εικονίδιο και επιλέξτε “Yes, try it” για να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο κριτικών. Αμέσως, το Review Checker θα αναλύσει τις κριτικές στη σελίδα του προϊόντος και θα τις αξιολογήσει με το σύστημα που περιγράψαμε παραπάνω. Με βάση αυτή την αξιολόγηση, μπορείτε να λάβετε την απόφασή σας σχετικά με την αγορά ή όχι του προϊόντος.

Δείτε επίσης: Mozilla: Πλαστές λήψεις του Thunderbird παραδίδουν κακόβουλο λογισμικό

Για να απενεργοποιήσετε το Review Checker, στην ενότητα ρυθμίσεών του στο κάτω μέρος, επιλέξτε “Turn off review Checker

“.

Απόρρητο

Το νέο χαρακτηριστικό σέβεται την ιδιωτικότητα των χρηστών χρησιμοποιώντας το Oblivious HTTP (OHTTP), το οποίο αποτρέπει τη Mozilla από το να συνδέσει το χρήστη ή τη συσκευή του με τα προϊόντα που έχει δει.

Απόδοση

Επιπλέον, το feature είναι “ελαφρύ” και δεν θα επηρεάζει την ταχύτητα περιήγησης ή την απόδοση του προγράμματος περιήγησης.

Η Mozilla σκέφτεται να κυκλοφορήσει ευρέως τον Review Checker με την έκδοση 120 του Firefox για desktop και Android, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 21 Νοεμβρίου 2023.

Ένα τέτοιο εργαλείο είναι πολύ χρήσιμο, αν λάβουμε υπόψη ότι το τελευταίο διάστημα, οι ψεύτικες κριτικές έχουν αποτελέσει πρόκληση στην αξιοπιστία των εμπορικών συναλλαγών στο διαδίκτυο.

Δείτε επίσης: Mozilla: Διορθώνει zero-day που επηρεάζει Firefox και Thunderbird

Firefox Review Checker: Το νέο feature που θα ελέγχει για ψεύτικες κριτικές προϊόντων

Οι ψεύτικες κριτικές επηρεάζουν σημαντικά τις διαδικτυακές αγορές

Οι ψεύτικες κριτικές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, επηρεάζοντας τις αποφάσεις αγορών. Είναι αδύνατον να διαφωνήσει κανείς με το γεγονός ότι, οι καταναλωτές αναμένουν από τις κριτικές να αντανακλούν πραγματικές εμπειρίες χρηστών και όχι να είναι πλαστά θετικές για να προωθήσουν ένα προϊόν ή πλαστά αρνητικές με σκοπό τη δυσφήμιση. 

Επίσης, οι ψεύτικες κριτικές προϊόντων βλάπτουν όχι μόνο τους καταναλωτές, αλλά και τα ίδια τα brands. Η διαδικτυακή φήμη μιας επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου είναι απαραίτητη και ζωτικό κλειδί για την επιτυχία. Επομένως, η εργασία για την ανάδειξη της ποιότητας των προϊόντων και η ανάπτυξη της εμπιστοσύνης των πελατών μέσω πραγματικών σχολίων μπορεί να ωφελήσει τη μακροπρόθεσμη επιχειρηματική ανάπτυξη.

Έτσι, το Review Checker, η νέα λειτουργία του Firefox, φέρνει επανάσταση στην αναζήτηση της αλήθειας στις διαδικτυακές κριτικές. 

Ενώ τίποτα δεν μπορεί να εξαλείψει εντελώς τον κίνδυνο των ψεύτικων κριτικών, το Review Checker της Mozilla ανοίγει το δρόμο για πιο ουσιαστικές και διαρκείς λύσεις για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Πηγή: mspoweruser.com