Η Microsoft ερευνά προβλήματα παράδοσης email του Exchange Online, που προκαλούν σφάλματα Server busy” και καθυστερήσεις κατά την λήψη email από εξωτερικούς οργανισμούς. Σύμφωνα με αναφορές χρηστών στο διαδίκτυο, τα προβλήματα του Εxchange Online ξεκίνησαν από το πρωί, επηρεάζοντας πελάτες τoυ Microsoft 365 παγκοσμίως, σε όλη την Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.

Δείτε επίσης: Microsoft 365: Διακοπή λειτουργίας προκαλεί προβλήματα συνδεσιμότητας του Exchange Online

Η Microsoft επιβεβαίωσε τα προβλήματα στις 6 π.μ. GMT+2, λέγοντας ότι “ορισμένοι χρήστες μπορεί να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις στη λήψη εξωτερικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Exchange Online. Οι επηρεαζόμενοι χρήστες μπορεί να δουν ένα μήνυμα σφάλματος ‘451 4.7.500 Server busy‘”.

Αναλύουμε δείγματα περιορισμού IP από απλά μηνύματα για να επιβεβαιώσουμε εάν το πρόβλημα με το τμήμα υποδομής SOL προκαλεί επιπτώσεις, πριν αρχίσουμε να διατυπώνουμε ένα σχέδιο αντιμετώπισης για το ζήτημα.

Ο αντίκτυπος αφορά συγκεκριμένους χρήστες που εξυπηρετούνται μέσω της επηρεαζόμενης υποδομής.

Περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα συνεχιζόμενα προβλήματα του Exchange Online είναι διαθέσιμες υπό τον κωδικό EX680695 στο κέντρο διαχείρισης του Microsoft 365.

Σε μια επόμενη ενημέρωση, η εταιρεία ανέφερε ότι η αιτία των προβλημάτων μπορεί να συνδέεται με την εσφαλμένη εφαρμογή των κανόνων anti-spam για τις IP διευθύνσεις, στους επηρεαζόμενους πελάτες.

Δείτε ακόμα: Exchange Online: Θα αποκλείει τα email από ευάλωτους διακομιστές on-prem

Έχουμε εντοπίσει ότι μια πρόσφατη ενημέρωση υπηρεσίας, που εφαρμόστηκε σε μια ενότητα της υποδομής που είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των κανόνων anti-spam για τις IP διευθύνσεις, περιέχει μια αλλαγή που προκαλεί απρόσμενο αντίκτυπο“, δήλωσε η Microsoft.

Αυτό επιβεβαιώνει τις αναφορές των χρηστών ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, βλέπουν χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα να προστίθενται στην εξερχόμενη ουρά λόγω του φίλτρου ανεπιθύμητων μηνυμάτων του Exchange Online.

Η Microsoft δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει τις περιοχές που επηρεάζονται από αυτήν την διακοπή

του Εxchange Online, καθώς και εάν αυτή επηρεάζει επίσης την αποστολή εξερχόμενης αλληλογραφίας του Exchange Online.

Το σημερινό περιστατικό ακολουθεί μια σειρά από προβλήματα με την υπηρεσία Exchange Online από την αρχή του έτους, που εμπόδισαν τους πελάτες σε όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά τους ταχυδρομεία και να αποστέλλουν ή να λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δείτε επίσης: Microsoft Exchange Online εκτός λειτουργίας

Οι κανόνες κατά των ανεπιθύμητων μηνυμάτων – γνωστοί και ως anti-spam rules – είναι άκρως σημαντικοί στην εξασφάλιση της σωστής και αποτελεσματικής παράδοσης των μηνυμάτων στο σύστημα του Exchange Online. Εάν οι κανόνες αυτοί υιοθετηθούν κατάλληλα, μπορούν να παρέχουν εξαιρετική προστασία κατά των ανεπιθύμητων μηνυμάτων και ταυτόχρονα να επιτρέπουν την ομαλή κυκλοφορία των νόμιμων μηνυμάτων. 

Επίπτωση στη Παράδοση Μηνυμάτων

Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, οι κανόνες anti-spam μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην παράδοση των μηνυμάτων. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν οι κανόνες δεν έχουν ρυθμιστεί ορθά, οδηγώντας σε υπερβολικό φιλτράρισμα των μηνυμάτων. Επιπλέον, οι κανόνες αυτοί μπορούν να εμποδίσουν τα μηνύματα που θα έπρεπε να παραδοθούν, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει προσωρινή ή μόνιμη απώλεια σημαντικής εργασίας. 

Ρύθμιση των Κανόνων

Είναι ζωτικής σημασίας, λοιπόν, να ρυθμιστούν οι κανόνες αντι-σπαμ με προσοχή και να παρακολουθούνται συνεχώς, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή προστασία από τα ανεπιθύμητα μηνύματα, χωρίς να επηρεάζεται η παράδοση των νόμιμων μηνυμάτων. 

Πήγη: bleepingcomputer