Η Apple έχει βρει έναν τρόπο να ενημερώνει ένα iPhone που βρίσκεται ακόμα στη συσκευασία του, μέσω συστήματος που επιτρέπει ενημερώσεις iOS σε smartphone που δεν έχουν ανοιχτεί ακόμα, ενώ βρίσκονται στο Apple Store.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το hardware είναι ότι οι καταναλωτές συχνά ανακαλύπτουν πως οι συσκευές τους χρειάζονται μια άμεση ενημέρωση λογισμικού από τη στιγμή που τις αγοράζουν. Αυτό ισχύει επίσης για τις προσφάτως κυκλοφορημένες συσκευές, όπως το iPhone 15, που απαιτούν μια ενημέρωση στο iOS 17.0.1 πριν από την κυκλοφορία τους.

Δείτε περισσότερα: Πώς να βρείτε παιχνίδια για το Apple TV 4K

Σύμφωνα με τον Mark Gurman, στο ενημερωτικό δελτίο “Power On” του Bloomberg, η Apple φέρεται να διαθέτει ένα σύστημα που μπορεί να ενημερώσει το λειτουργικό σύστημα των iPhone πριν αυτά πωληθούν. Αυτό που το καθιστά σημαντικό είναι ότι μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να ανοίξει το κουτί.

Αυτή η συσκευή, που θυμίζει pad, χρησιμοποιείται από τους υπαλλήλους του καταστήματος για να ενεργοποιήσουν αναβαθμίσεις σε κλειστά κουτιά iPhone. Το pad επιτρέπει την ασύρματη ενεργοποίηση του iPhone, εκτελεί τη software αναβάθμιση και στη συνέχεια το απενεργοποιεί.

Παρόλο που η έκθεση αναφέρεται μόνο στα iPhone, είναι λογικό να σκεφτούμε ότι η ιδέα θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα της Apple που αναφέρονται στον κατάλογο.

Υποστηρίζεται ότι οι καταναλωτές ενδέχεται να επωφεληθούν από το σύστημα στα Apple Stores πριν από το τέλος του 2023.

Πηγή: appleinsider.com