Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο και υπηρεσίες εκτός σύνδεσης, και η χρήση του Google Chrome αποτελεί μία από αυτές τις λύσεις.

Για να διατηρήσετε την πρόσβαση σε περιεχόμενο και υπηρεσίες όταν βρίσκεστε εκτός σύνδεσης, είναι σημαντικό να ρυθμίσετε την πρόσβαση εκτός σύνδεσης πριν χαθεί η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να γίνει ενεργοποιώντας τις αντίστοιχες ρυθμίσεις. Μετά την ολοκλήρωση αυτών των ρυθμίσεων, μπορείτε να εξετάσετε τις λειτουργίες εκτός σύνδεσης που παρέχουν άλλες δημοφιλείς εφαρμογές. Αυτό σας επιτρέπει να είστε προετοιμασμένοι όταν χάνετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, χωρίς να περιορίζεστε από την απουσία Wi-Fi.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να ρυθμίσετε την πρόσβαση εκτός σύνδεσης πριν αποσυνδεθείτε από το διαδίκτυο. Σας συνιστούμε να ενεργοποιήσετε τις παρακάτω ρυθμίσεις ενώ διαβάζετε αυτό το άρθρο, για να μην τις ξεχάσετε αργότερα. Αφού τελειώσετε, εξετάστε τις ρυθμίσεις των άλλων προγραμμάτων που χρησιμοποιείτε για να δείτε ποιες λειτουργίες εκτός σύνδεσης προσφέρουν ή κατεβάστε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές εκτός σύνδεσης. Έτσι, ανεξάρτητα από τον τύπο του υπολογιστή που χρησιμοποιείτε, είτε είναι Chromebook είτε όχι, δεν θα χρειαστεί να τα εγκαταλείψετε εντελώς όταν εξαφανιστεί η σύνδεση WiFi.

Εκτός σύνδεσης πρόσβαση στο Gmail!

Αν χρησιμοποιείτε το Gmail στο πρόγραμμα περιήγησής σας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα εισερχόμενά σας χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο πάνω δεξιά ενώ είστε συνδεδεμένοι, επιλέξτε “Εμφάνιση όλων των ρυθμίσεων”, ανοίξτε την καρτέλα “Εκτός σύνδεσης” και επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή “Ενεργοποίηση αλληλογραφίας εκτός σύνδεσης”. Με αυτόν τον τρόπο, τα πρόσφατα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα συγχρονιστούν στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Δυστυχώς, αυτή η λειτουργία δεν μπορεί να κάνει τα νέα email να εμφανίζονται αυτόματα όταν δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο. Παρόλα αυτά, θα σας επιτρέψει να περιηγηθείτε στα μηνύματα που έχετε ήδη αποθηκεύσει στην προσωρινή μνήμη και να συνθέσετε νέες απαντήσεις που θα αποσταλούν αυτόματα μόλις συνδεθείτε ξανά.

Συνεχίστε να δουλεύετε!

Το Google Drive περιλαμβάνει τρεις διαδικτυακές εφαρμογές – Έγγραφα, Φύλλα και Παρουσιάσεις – και διαθέτει μια λειτουργία εκτός σύνδεσης που μπορείτε να ενεργοποιήσετε όταν δεν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Προτού χάσετε τη σύνδεσή σας, θα πρέπει να τη ρυθμίσετε: Στην αρχική οθόνη του Google Drive, κάντε κλικ στο εικονίδιο των ρυθμίσεων στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Εκτός σύνδεσης” από τις ρυθμίσεις.

Αυτή η λειτουργία θα συγχρονίσει τα πρόσφατα έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις με τον τοπικό χώρο αποθήκευσης του σκληρού δίσκου σας. Όταν επανασυνδεθείτε στο διαδίκτυο, το πρόγραμμα περιήγησής σας θα συγχρονίσει αυτόματα όλες τις αλλαγές για να ενημερώσει τα αρχεία σας.

Ελέγξτε το πρόγραμμά σας!

Εκτός από το Gmail και το Google Drive, η Google έχει εξασφαλίσει τη λειτουργία των περισσότερων ιστοσελίδων της εκτός σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένου του Ημερολογίου Google. Αν και δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέα γεγονότα όταν είστε εκτός σύνδεσης, μπορείτε να περιηγηθείτε στο πρόγραμμα σας και να απαντήσετε σε προσκλήσεις. Το Ημερολόγιο Google θα στείλει τις απαντήσεις σας όταν συνδεθείτε ξανά.

Μείνετε ψυχαγωγημένοι!

Δεν έχει σημασία αν η αγαπημένη σας υπηρεσία μουσικής ή βίντεο λειτουργεί εκτός σύνδεσης. Το Chrome μπορεί να αναπαράγει αρχεία λήψης σε ποικίλες μορφές, συμπεριλαμβανομένων κομματιών MP3 και ταινιών MP4. Έτσι, αν έχετε αποθηκεύσει τις αγαπημένες σας επιλογές ψυχαγωγίας στη συσκευή σας, μπορείτε να χαλαρώσετε και να επιστρέψετε σε αυτές, ανεξάρτητα από τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Απλώς σύρετε ένα αρχείο από τον σκληρό σας δίσκο σε ένα κενό παράθυρο του Chrome και θα αρχίσει να αναπαράγεται.

Διαβάστε βιβλία!

Η απώλεια της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο σας προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να αφιερωθείτε σε όλα αυτά τα διαβάσματα που είχατε σκοπό να κάνετε. Ωστόσο, αν όλη αυτή η ανάγνωση γίνεται online, τότε βρίσκεστε σε αδιέξοδο. Μια δωρεάν επέκταση του Pocket για τον περιηγητή Chrome μπορεί να σας βοηθήσει. Απλά ανοίξτε ένα άρθρο που θέλετε να διαβάσετε στο Chrome και το Pocket θα σας επιτρέψει να το αποθηκεύσετε για τη μελλοντική σας ανάγνωση, όταν θα έχετε περισσότερο χρόνο να το διαβάσετε.

Απολαύστε παιχνίδια!

Ακόμα και εκτός σύνδεσης μπορείτε να απολαύσετε διάφορα διαδικτυακά παιχνίδια μέσω του Chrome. Από τον γρίφο Cut the Rope που βασίζεται στη φυσική, μέχρι την κλασική πασιέντζα FreeCell.

Εκτός από τις συνήθεις εφαρμογές και παιχνίδια, το Chrome κρύβει ένα παιχνίδι που λειτουργεί ΜΟΝΟ όταν δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο. Αν φορτώσετε μια σελίδα και εμφανιστεί το γνωστό μήνυμα “Δεν υπάρχει σύνδεση στο Διαδίκτυο” με το εικονίδιο του δεινόσαυρου, απλά πατήστε το Space και ο δεινόσαυρος θα πηδήξει πάνω από τα εμπόδια. Δοκιμάστε να δείτε πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε!