Η Microsoft έχει διορθώσει ένα γνωστό πρόβλημα που επηρεάζει τους χρήστες του Outlook στο Microsoft 365 από τον Ιούνιο και προκαλεί αργή εκκίνηση και παγώματα, όπως αν τα αρχεία δεδομένων του Outlook (OST) συγχρονίζονταν αμέσως μετά την εκκίνηση.

Δείτε επίσης: Microsoft Outlook: Σύντομα θα βοηθάει στη σύνταξη email μέσω AI

Παρόλα αυτά, δεν δημιουργούνται νέα αρχεία OST στα επηρεαζόμενα συστήματα και δεν υπάρχουν επιπλέον καταχωρήσεις που σχετίζονται με αυτήν τη συμπεριφορά στο αρχείο καταγραφής γεγονότων της εφαρμογής.

Οι χρήστες που επηρεάζονται, αναφέρουν ότι το Outlook θα ανοίγει άμεσα εάν ακυρώνουν την εφαρμογή μετά την εκκίνηση. Ωστόσο, η Microsoft επίσης σημειώνει ότι οι χρήστες μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην εκκίνηση της εφαρμογής σε συστήματα με ενεργοποιημένη λειτουργία πτήσης.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, εμφανίζονται μηνύματα σφάλματος που αναφέρουν: “Δεν είναι δυνατή η έναρξη του Microsoft Outlook. Δεν είναι δυνατό να ανοίξει το παράθυρο του Outlook. Δεν είναι δυνατό να ανοίξει το σύνολο των φακέλων. Η προσπάθεια σύνδεσης στο Microsoft Exchange απέτυχε.

Αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Outlook με το πάγωμα και την αργή εκκίνηση, συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης της μνήμης cache, μιας διαδικασίας που ενεργοποιείται κατά τη δημιουργία νέων προφίλ ή την απενεργοποίηση βελτιώσεων κοινόχρηστου ημερολογίου.

Μία γνωστή αιτία αυτού του συμπτώματος είναι η ξαναφόρτωση της μνήμης cache. Αυτό αναμένεται όταν ο χρήστης δημιουργεί ένα νέο προφίλ ή απενεργοποιεί τις Βελτιώσεις Κοινόχρηστου Ημερολογίου μεταβαίνοντας χειροκίνητα από το REST στο MAPI,” αναφέρει η Microsoft.

Το πρόβλημα του Outlook έχει επιλυθεί στην έκδοση 16929.15000 και έχει κυκλοφορήσει στο Beta Channel. Η διόρθωση θα γίνει διαθέσιμη στο Current Channel από το τέλος του Νοεμβρίου μέσω των εκδόσεων 17029.20000 και νεότερων.

Δείτε ακόμα: Outlook prompts: Διορθώνονται για να ανοίξουν τα κλειστά παράθυρα

Όπως εξηγεί η Microsoft, τα προβλήματα προήλθαν από το Outlook που αντιμετωπίζει δυσκολίες στον προσδιορισμό της “προεπιλεγμένης” κατάστασης της μνήμης cache. Αυτή η σύγχυση προήλθε λόγω εφαρμογών MAPI όπως το MFCMAPI και το Outlook που έφτασαν σε διαφορετικά συμπεράσματα, οδηγώντας σε απρόσμενα παγώματα και αργές εκκινήσεις.

Οι χρήστες του Outlook που επηρεάζονται μπορούν επίσης να παρακάμψουν το πρόβλημα μέχρι να εφαρμοστεί η διόρθωση στο Current Channel, ενεργοποιώντας την επιλογή “Βελτιώσεις Κοινόχρηστου Ημερολογίου” στις ρυθμίσεις λογαριασμού Exchange.

Αυτό μπορεί να γίνει κάνοντας κλικ στις Περισσότερες ρυθμίσεις και επιλέγοντας την καρτέλα “Shared Calendar Improvements“. Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν μετά την επανεκκίνηση του Outlook.

Επιπλέον, οι διαχειριστές IT έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν μια ρύθμιση ομάδας πολιτικής, ενεργοποιώντας τις ενημερώσεις κοινοποίησης ημερολογίου Outlook REST ως μια προσωρινή λύση σε επηρεαζόμενα συστήματα.

Στο παρελθόν, η Microsoft αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα στο Outlook, συμπεριλαμβανομένων εκείνων τον Απρίλιο που εμπόδισαν τους πελάτες του Microsoft 365 να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μηνύματα και ημερολόγια, προβλήματα σύνδεσης τον Οκτώβριο του 2022 και ένα σφάλμα που προκαλεί το Outlook να παγώνει και να καταρρέει αμέσως μετά την εκκίνηση τον Αύγουστο του 2022.

Δείτε επίσης: ZeroFont: Ξεγελά το Outlook ώστε να εμφανίζει ψεύτικες σαρώσεις AV

Προς όφελος των χρηστών που έχουν παρατηρήσει αυτό το σφάλμα στο Microsoft Outlook, είναι διαθέσιμες κάποιες προσωρινές λύσεις. Ωστόσο θυμηθείτε ότι αυτές τις λύσεις θα πρέπει να τις επιβλέψουν οι ειδικοί σε αυτό το πεδίο, ώστε να αποτρέψουν περαιτέρω προβλήματα

Προσωρινή ΛύσηΠεριγραφή
Επανεκκίνηση του OutlookΜια απλή επανεκκίνηση του προγράμματος μπορεί εν μέρει να λύσει το πρόβλημα.
Ενημέρωση του OutlookΣε περίπτωση που ο χρήστης δεν έχει ήδη ενημερώσει το Outlook στην τελευταία έκδοση, τότε αυτό μπορεί να αποτελέσει πιθανή λύση.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αυτές οι λύσεις είναι μόνο προσωρινές και η Microsoft δουλεύει για να διορθώσει αυτό το πρόβλημα με μια ενημέρωση λογισμικού. Είναι απαραίτητο για όλους τους χρήστες του Outlook να γνωρίζουν ότι η Microsoft γνωρίζει το πρόβλημα και είναι ενεργά δεσμευμένη για την αναζήτηση μιας λύσης.

Πηγή: bleepingcomputer