Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Roblox, David Baszucki, είπε στους υπαλλήλους ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στα γραφεία της εταιρείας, τουλάχιστον κάποιες ημέρες την εβδομάδα.

Ο Baszucki εξήγησε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα πρέπει να εργάζονται από το γραφείο τρεις ημέρες την εβδομάδα, από Τρίτη έως Πέμπτη, διαφορετικά θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Οι εργοδότες ζητούν επιστροφή στο γραφείο

Τους τελευταίους μήνες, πολλές μεγάλες εταιρείες ζητούν από τους υπαλλήλους τους να επιστρέψουν στην παραδοσιακή μέθοδο εργασίας, που απαιτεί την παρουσία στο γραφείο. Η Roblox κάνει τώρα το ίδιο, αν και πρόκειται για ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας που θα συνδυάζει το γραφείο με την απομακρυσμένη εργασία. Οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στα γραφεία στην Καλιφόρνια “μέχρι το επόμενο καλοκαίρι“.

Δείτε επίσης: Οι περισσότεροι CEOs προβλέπουν ότι οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν πλήρως στο γραφείο

Στην ανακοίνωση, ο Baszucki σημείωσε ότι οι καινούριοι και οι νέοι (σε ηλικία) υπάλληλοι, ειδικότερα, επωφελούνται από την κοινωνική επαφή, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο στο γραφείο, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε συζητήσεις και να καθοδηγούνται από τους πιο έμπειρους.

Ο CEO της Roblox πιστεύει ότι αυτή η αλλαγή είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της συνεργασίας και της παραγωγικότητας.

Ο νέος κανόνας ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, με εξαίρεση αυτούς που πρέπει να εργάζονται από απόσταση και “άτομα που διαθέτουν εξειδικευμένες δεξιότητες ή σημαντικές θεσμικές γνώσεις“.

Δείτε επίσης: Η Meta απαιτεί από τους υπαλλήλους επιστροφή στο γραφείο!

Στο κάτω μέρος της ανακοίνωσης παρατίθενται μια σειρά προθεσμιών, όπου οι εργαζόμενοι

της Roblox μπορούν να λάβουν τις αποφάσεις τους σχετικά με το αν θα επιστρέψουν στο γραφείο ή θα αποχωρήσουν.

Η Roblox λέει ότι “θα βοηθήσει με το κόστος μετεγκατάστασης“.

Καθώς η παγκόσμια κοινότητα ανακάμπτει από την πανδημία του COVID-19, η επιστροφή στο γραφείο για εργασία δεν είναι πια ένα θέμα εναλλακτικής επιλογής, αλλά μια αναπόφευκτη πραγματικότητα. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει την αναπροσαρμογή στο φυσικό περιβάλλον εργασίας και στη νέα “κανονικότητα” που σχετίζεται με την επαγγελματική ζωή.

Δείτε επίσης: Οι εταιρείες που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο χάνουν πολλούς υπάλληλους

Η Νέα Πραγματικότητα στο Επαγγελματικό Περιβάλλον

Η επαγγελματική ζωή στην εποχή μετά τον κορωνοϊό δεν θα είναι ακριβώς όπως πριν. Η εμπειρία της τηλεργασίας έχει εισάγει νέες πρακτικές και προκλήσεις στον χώρο εργασίας. Για πολλές επιχειρήσεις, η ανάγκη για προσαρμογή στο νέο περιβάλλον είναι ένα μείζον θέμα. 

Η επανεγκατάσταση στο περιβάλλον του γραφείου μετά από μια παρατεταμένη περίοδο τηλεργασίας θα απαιτήσει χρόνο και υπομονή. Οι εργαζόμενοι, οι εργοδότες και οι ομάδες HR θα πρέπει να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν μια ομαλή και αποτελεσματική μετάβαση.

Πηγή: www.techradar.com