Η επιλογή της μηχανής αναζήτησής σας έχει μεγάλη σημασία για την ακρίβεια και το απόρρητο των αποτελεσμάτων αναζήτησής σας.

Η πρώτη μηχανή αναζήτησης, γνωστή ως Archie, αναπτύχθηκε από έναν φοιτητή στο Πανεπιστήμιο McGill και κυκλοφόρησε το 1990. Σήμερα, υπάρχουν περισσότερες από 20 μηχανές αναζήτησης που κυμαίνονται από ισχυρές εταιρείες όπως η Google έως λιγότερο γνωστές.

Ορισμένες μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, δίνουν έμφαση στον βοηθό AI (τεχνητή νοημοσύνη), αλλά η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται πίσω από τις μηχανές αναζήτησης εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, αν επιθυμείτε έναν βοηθό που θα ενισχύει τα αποτελέσματα των αναζητήσεών σας, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε πιο σχετικά αποτελέσματα.

Δείτε ακόμα: Google Chrome: Νέες βελτιώσεις στη γραμμή αναζήτησης

Google

Η Google είναι η κορυφαία μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείται σήμερα, διεκπεραιώνοντας πάνω από το 83% των αναζητήσεων. Αυτός ο αριθμός μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον μήνα, όμως είναι προφανές πως η Google είναι η κυρίαρχη δύναμη στις αναζητήσεις.

Bing

Αν ψάχνετε για μηχανές αναζήτησης εκτός της Google, το Bing αποτελεί την κορυφαία επιλογή. Παρόλο που το Bing δεν έχει το ίδιο μερίδιο αγοράς με την Google, είναι δεύτερο σε παγκόσμια δημοτικότητα. Η Microsoft δημιούργησε το Bing το 2009 και το έχει αναπτύξει σε μια εντυπωσιακή μηχανή αναζήτησης, ιδίως όσον αφορά την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης.

DuckDuckGo

Αν η ασφάλεια των δεδομένων σας στον υπολογιστή, σας ανησυχούν, τότε αξίζει να δοκιμάσετε το DuckDuckGo. Αν συγκρίνουμε το Google με το DuckDuckGo

και το Bing, το DuckDuckGo ενδέχεται να μην είναι τόσο πλήρες, αλλά προσφέρει προστασία της ιδιωτικότητας σας. Οι πληροφορίες σας δεν αποθηκεύονται, δεν σας παρακολουθεί ή συλλέγει cookies. Παρόλα αυτά, θα εξακολουθείτε να βλέπετε διαφημίσεις, χωρίς να προσαρμόζονται βάσει των αναζητήσεών σας.

Startpage

Η Startpage προσεγγίζει την αναζήτηση με μια φιλοσοφία παρόμοια με το DuckDuckGo, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια και το απόρρητο. Αποτρέπει τα αδιάκριτα βλέμματα (και τους διαφημιστές) από το να ακολουθήσουν κάθε εικονική σας κίνηση, αρνούμενη να καταγράψει το ιστορικό αναζήτησής σας ή να αποθηκεύσει τα προσωπικά σας δεδομένα.

Yahoo

Αν και η Yahoo δεν είναι τόσο εξεζητημένη όσο το Bing ή το Google, η σελίδα αναζήτησής της προσφέρει κατηγορίες όπως καιρός, ειδήσεις, αθλητισμός και τάσεις, καθώς και πρόσβαση στην υπηρεσία email της Yahoo. Επιπλέον, το Yahoo Finance παρέχει γρήγορη πρόσβαση στα πιο πρόσφατα γεγονότα στο χρηματιστήριο.

Πηγή: popsci.com