Η Meta ανακοίνωσε σήμερα ότι εισάγει υποστήριξη για πολλαπλούς λογαριασμούς WhatsApp στην ίδια συσκευή, επιτρέποντας στους χρήστες να μεταβαίνουν ανάμεσα σε αυτούς χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδεθούν.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Έρχονται σύντομα τα passkeys για σύνδεση στο app

Σήμερα, παρουσιάζουμε τη δυνατότητα να συνδεθούν δύο λογαριασμοί του WhatsApp ταυτόχρονα“, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη.

Χρήσιμο για την εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών – όπως ο επαγγελματικός και ο προσωπικός σας – τώρα δεν χρειάζεται πλέον να αποσυνδεθείτε κάθε φορά, να κουβαλάτε δύο τηλέφωνα ή να ανησυχείτε για τα μηνύματα από το λάθος μέρος.

Για να δημιουργήσετε έναν επιπλέον λογαριασμό WhatsApp, θα χρειαστείτε έναν δεύτερο αριθμό τηλεφώνου, κάρτα SIM ή μια συσκευή με δυνατότητες multi-SIM ή eSIM.

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία ρύθμισης, ανοίξτε τις ρυθμίσεις του WhatsApp, κάντε κλικ στην αρχή δίπλα στο όνομά σας και επιλέξτε “Προσθήκη λογαριασμού“.

Μετά την ρύθμιση, μπορείτε γρήγορα να μεταβείτε από έναν λογαριασμό σε έναν άλλο χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδεθείτε ή να κουβαλάτε δύο ξεχωριστά τηλέφωνα. Η Meta λέει ότι η εφαρμογή θα σας επιτρέπει επίσης να διαχειρίζεστε ξεχωριστά τις προτιμήσεις απορρήτου και ειδοποιήσεων για κάθε λογαριασμό.

Επιπλέον, η εταιρεία συνιστά στους χρήστες να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τον επίσημο πελάτη του WhatsApp για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των συσκευών τους έναντι κακόβουλου λογισμικού ή επιθέσεων κλοπής διαπιστευτηρίων.

Όπως υπενθύμισε η Meta, χρησιμοποιήστε μόνο το επίσημο WhatsApp και μην κατεβάζετε απομιμήσεις ή πλαστές εκδόσεις για να αποκτήσετε περισσότερους λογαριασμούς στο τηλέφωνό σας. Τα μηνύματά σας είναι ασφαλή και ιδιωτικά μόνο όταν χρησιμοποιείτε το επίσημο WhatsApp.

Δείτε ακόμα: WhatsApp: Εύρεση κλειδωμένων συνομιλιών με μυστικό κωδικό

Τον περασμένο μήνα, η Meta εισήγαγε επίσης τα “WhatsApp Channels” σε πάνω από 150 χώρες ως έναν νέο τρόπο για να λαμβάνετε σημαντικές ενημερώσεις από άτομα και οργανισμούς μέσα στην πλατφόρμα του WhatsApp. Τον Ιούλιο, το WhatsApp παρουσίασε υποστήριξη για βιντεομηνύματα διάρκειας έως και 60 δευτερολέπτων, επιτρέποντας στους χρήστες

να καταγράφουν βίντεο απευθείας από το παράθυρο συνομιλίας.

Η υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων πρόσθεσε επίσης βελτιωμένες λειτουργίες απορρήτου νωρίτερα φέτος, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να σιγήσουν άγνωστους καλούντες και να φράξουν τηλεφωνήματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν έναν έλεγχο απορρήτου, που τους επιτρέπει να καθορίσουν ποιος μπορεί να επικοινωνεί μαζί τους μέσω του WhatsApp και να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις απορρήτου σύμφωνα με το επιθυμητό επίπεδο προστασίας.

Επιπλέον, τον Μάιο, η Meta παρουσίασε το Chat Lock, μια λειτουργία απορρήτου που επιτρέπει στους χρήστες να αποκλείουν άλλους από την πρόσβαση στις πιο προσωπικές τους συνομιλίες.

Δείτε επίσης: Πώς να επεξεργαστείτε τις ενημερώσεις channel στο WhatsApp

Οι αλλαγές στην τεχνολογία είναι αδιάκοπες. Και τα νέα εργαλεία που προσφέρονται στους χρήστες φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτήν την τάση. Μία από αυτές τις πρόσφατες ανακοινώσεις αφορά τη δημοφιλή πλατφόρμα επικοινωνίας, το WhatsApp. Αλλά πόσοι λογαριασμοί ακριβώς μπορούν να υποστηρίζουν ταυτόχρονα οι χρήστες; 

Αυτή η εξέλιξη είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για το WhatsApp, το οποίο με αυτήν την κίνηση επεκτείνει σημαντικά τις δυνατότητες του. Από την αρχική δυνατότητα υποστήριξης ενός μόνο λογαριασμού ανά συσκευή, η νέα λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να διαθέτουν περισσότερους από έναν λογαριασμούς σε μια συγκεκριμένη συσκευή. Πρόκειται για μια καινοτομία που αναμένεται να εξυπηρετήσει πολλούς χρήστες. Ο ακριβής αριθμός των λογαριασμών που θα μπορούν πλέον να διασυνδέονται μέσω της υπηρεσίας WhatsApp δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα. Αναμένεται ότι αυτή η πληροφορία θα γίνει γνωστή σύντομα.

Πηγή: bleepingcomputer