Η Google επικεντρώνεται πλέον στην τεχνητή νοημοσύνη, και τα τελευταία της πρωτοποριακά κινητά τηλέφωνα, το Pixel 8 και το 8 Pro, αποτελούν απόδειξη αυτού, με μερικά πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά που λειτουργούν με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης. Ένα από αυτά είναι η δυνατότητα ανίχνευσης γλωσσών για Voice typing, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για πολύγλωσσους χρήστες.

Δείτε επίσης: To Lossless USB Audio έρχεται σε Pixel 8 και Pixel 8 Prο

Τώρα φαίνεται ότι αυτή η λειτουργία θα έρθει και στο Pixel 7, όπως αναφέρει το Android Police.

Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από μια πρόσφατα ενημερωμένη σελίδα υποστήριξης της Google. Δείχνει ότι η λειτουργικότητα θα είναι “σύντομα διαθέσιμη” για τη σειρά Pixel 7, η οποία είναι η κορυφαία σειρά της Google από το 2022.

Το χαρακτηριστικό λειτουργεί με τη χρήση του Google Assistant για Voice typing στο Gboard. Το Pixel 7 έχει ήδη αρκετές βελτιώσεις για τους πολύγλωσσους χρήστες και το Voice typing, ενώ προστέθηκαν μερικές ακόμα γλώσσες στις υποστηριζόμενες. Το Pixel 8 αναβαθμίζει τα πράγματα ακόμα περισσότερο, επιτρέποντάς σας να μιλάτε ελεύθερα σε οποιαδήποτε ενεργοποιημένη γλώσσα και θα επεξεργαστεί και θα ταξινομήσει το υπόλοιπο, πληκτρολογώντας τη δικτύωσή σας σε πολλές γλώσσες.

Δείτε ακόμα: Το Pixel Watch 2 Αποκτά Εγγύηση «Preferred Care»

Η ενημερωμένη σελίδα δείχνει ότι η λειτουργία θα έρθει “σύντομα” στο Pixel 7. Φυσικά, δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε το Pixel 7 θα αποκτήσει αυτήν τη χρήσιμη λειτουργία – δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας στη σελίδα, που μπορεί να σημαίνει εβδομάδες ή ακόμα και μήνες.

Η δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος Voice typing` είναι το αποτέλεσμα της ευρείας εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογίων αναγνώρισης γλώσσας και προηγμένων αλγορίθμων. Είναι ζωτικό να κατανοήσουμε τις κεντρικές αρχές που καθορίζουν την πρακτικότητα και την απόδοσή της, για να αντιμετωπίσουμε την ευρύτερη συνομιλία γύρω από την αξία της.

Πλεονεκτήματα του Voice typing

Πρώτον και κύριο, το voice typing επιτρέπει την αποδοτική και γρήγορη εισαγωγή δεδομένων και κειμένου. Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μέσα πληκτρολόγησης, αυτή η τεχνολογία μειώνει σημαντικά τον χρόνο που χρειάζεται για να εισάγετε γραφικές πληροφορίες

Δείτε επίσης: Pixel 6 / Pixel 7: Χρήστες λένε ότι το Android 14 διόρθωσε προβλήματα υπερθέρμανσης και μπαταρίας

Δεύτερον, αν λάβουμε υπόψη τη σημασία της προσβασιμότητας, το voice typing αποδεικνύεται εξαιρετικής χρησιμότητας. Για άτομα που υφίστανται δυσκολίες στη χρήση των χεριών ή των δακτύλων τους, το voice typing ανοίγει νέες πόρτες για την επικοινωνία και για τη διαχείριση εργασιών μέσω τεχνολογίας. 

Πηγή: phonearena