Υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σχεδόν σε κάθε συσκευή που μπορούν να βελτιώσουν αμέσως τη ταχύτητα του ασύρματου δικτύου Wi-Fi σε ένα σπίτι, αν οι χρήστες απλά τα απενεργοποιήσουν.

Δείτε επίσης: Οι έξυπνοι λαμπτήρες TP-Link επιτρέπουν την κλοπή του Wi-Fi password σας

Και απαιτεί μόνο δευτερόλεπτα για κάθε συσκευή, είτε πρόκειται για ένα smartphone, ένα φορητό υπολογιστή, έναν υπολογιστή ή μια κονσόλα παιχνιδιών.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο The Conversation το περασμένο έτος, ο υποδιδάκτορας Omprakash Kaiwartya και ο αναπληρωτής καθηγητής Mufti Mahmud από το Πανεπιστήμιο Nottingham Trent ανέφεραν δύο όχι και τόσο γνωστούς τρόπους για τη βελτίωση της ταχύτητας του Wi-Fi. Οι δύο τεχνικές αποσκοπούν να μειώσουν τον ανταγωνισμό για το εύρος ζώνης ενός δρομολογητή.

Το εύρος ζώνης αναφέρεται στο μέγιστο ποσό δεδομένων που μπορεί να μεταδοθεί μέσω μιας σύνδεσης στο διαδίκτυο εντός ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Αυτό κοινοποιείται από όλους τους χρήστες του διαδικτύου σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Φυσικά, αυτό μπορεί να γίνει αποφεύγοντας τις κλήσεις μέσω Zoom και την ροή ταινιών στο Netflix – δραστηριότητες που απαιτούν περισσότερο Wi-Fi από ένα απλό scroll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό όμως δεν λειτουργεί για όλους, πάντα και παντού. Έτσι, ένα κόλπο που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν αντί αυτού είναι να απενεργοποιήσουν τις αυτόματες ενημερώσεις στις συσκευές τους, σύμφωνα με τον Kaiwartya και τον Mahmud.

Δείτε ακόμα: Canon: Η ασφάλεια του Wi-Fi κινδυνεύει κατά την απόρριψη εκτυπωτών inkjet

Για να έχετε μια σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο, απενεργοποιήστε τις αυτόματες ενημερώσεις του λογισμικού στον υπολογιστή σας“, έγραψαν.

Αυτές οι ενημερώσεις μπορούν επίσης να καταλαμβάνουν έναν σημαντικό όγκο από την ταχύτητα του διαδικτύου σας στο παρασκήνιο, καθιστώντας τη σύνδεσή σας πιο αργή.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε να ενημερώνετε τις συσκευές σας όταν είναι απαραίτητο, καθώς οι συσκευές με παλαιομένο λογισμικό μπορούν επίσης να επιβραδύνουν την σύνδεσή σας στο διαδίκτυο.

Η δεύτερη συμβουλή είναι να αποσυνδέσετε τις αχρησιμοποίητες συσκευές – σκεφτείτε τα παλιά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, τάμπλετ και παιχνιδομηχανές που βαδίζουν γρήγορα προς απόσυρση.

Αποσυνδέστε από το Wi-Fi οποιεσδήποτε συσκευές στο σπίτι σας που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, όπως η έξυπνη τηλεόραση, εάν δεν χρησιμοποιούνται ενεργά.

Αυτό θα βελτιώσει την ταχύτητα του διαδικτύου για ενεργές συσκευές, όπως ο υπολογιστής σας, ενώ μειώνει οποιαδήποτε πιθανή παρεμβολή.

Δείτε επίσης: Πώς να μοιραστείτε τον κωδικό Wi-Fi από το iPhone ή το iPad

Άλλα tips για να ενισχύσετε την ταχύτητα του Wi-Fi σας

Υπάρχουν μερικά πρακτικά tips που μπορούν οι χρήστες να ακολουθήσουν για να βελτιστοποιήσουν την ταχύτητα του Wi-Fi τους. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι να τοποθετήσουν τον δρομολογητή τους σε μια κεντρική θέση στο σπίτι τους. Αυτό θα βοηθήσει στην εξάπλωση του σήματος σε όλους τους χώρους και θα μειώσει την πιθανότητα παρεμβολών από τοίχους και άλλα εμπόδια.

Ένα άλλο σημαντικό tip είναι να αποφεύγουν οι χρήστες την τοποθέτηση του δρομολογητή τους κοντά σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τηλεοράσεις, φούρνους μικροκυμάτων και κινητά τηλέφωνα. Αυτές οι συσκευές μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές στο σήμα του Wi-Fi, επηρεάζοντας έτσι την ταχύτητα της σύνδεσης.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν τις λειτουργίες Wi-Fi Direct και Bluetooth στις συσκευές τους, εάν δεν τις χρησιμοποιούν. Αυτές οι λειτουργίες μπορεί να επηρεάσουν την ταχύτητα του Wi-Fi, καθώς ανταγωνίζονται για την ίδια ζώνη συχνοτήτων με το Wi-Fi σήμα.

Πηγή: thesun