Τη Δευτέρα, αναφέρθηκε ότι το Νοσοκομείο Windsor Regional, το Hotel Dieu Grace, το Erie Shores Healthcare, το Hospice of Windsor-Essex και το Chatham-Kent Health Alliance αντιμετώπιζαν διακοπές στις υπηρεσίες τους, όπως για παράδειγμα η απώλεια της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λόγω κυβερνοεπίθεσης.

Δείτε επίσης: Clop ransomware ομάδα: Κατηγορείται για επιθέσεις σε νοσοκομεία

Τη Δευτέρα το απόγευμα, ένα ανακοινωθέν από τα παραβιασμένα νοσοκομεία ανέφερε ότι ένας πάροχος κοινής υπηρεσίας που χρησιμοποιείται από όλα τα νοσοκομεία έπεσε θύμα μιας κυβερνοεπίθεσης.

Λόγω αυτής της κυβερνοεπίθεσης, οι ασθενείς που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν απευθείας, εάν είναι δυνατόν, για να το αντικαταστήσουν ή να τους παρέχουν εναλλακτικές λύσεις.

Τα νοσοκομεία υπενθυμίζουν στο κοινό ότι ενδέχεται να μην είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με όλους τους ασθενείς και ζητούν κατανόηση εάν χρειαστεί να αλλάξουν το ραντεβού από κοντά, στις επηρεασμένες εγκαταστάσεις. Ζητούν επίσης από όσους δεν χρειάζονται επείγουσα φροντίδα να απευθυνθούν στην πρωτοβάθμια φροντίδα ή στα τοπικά ιατρεία, προκειμένου να μειωθεί η κίνηση στα νοσοκομεία.

Αναφέρεται ότι διεξάγεται μια έρευνα για να εξετάσει την αιτία και το εύρος του περιστατικού, συμπεριλαμβανομένου του εάν επηρεάστηκαν πληροφορίες ασθενών. Θα παρέχονται ενημερώσεις καθώς αυτές θα γίνονται διαθέσιμες.

Δείτε ακόμα: Δύο νοσοκομεία της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά την επίθεση ransomware LockBit

Ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να ακολουθήσουν τα τοπικά νοσοκομεία για να προστατευθούν από κυβερνοεπιθέσεις και να εξασφαλίσουν την αδιάκοπη παροχή υπηρεσιών;

Τα τοπικά νοσοκομεία θα πρέπει να εφαρμόζουν τις βέλτιστες πρακτικές για την προστασία τους από κυβερνοεπιθέσεις και τη διασφάλιση αδιάλειπτων υπηρεσιών. Ένας από τους σημαντικότερους τρόπους προστασίας είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού σχετικά με τις απειλές κυβερνοασφάλειας και τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας πληροφοριών. Επίσης, η εφαρμογή

ενός ισχυρού συστήματος πρόληψης και ανίχνευσης κυβερνοεπιθέσεων είναι ζωτικής σημασίας.

Επιπλέον, η τακτική ενημέρωση και επιθεώρηση των συστημάτων ασφαλείας είναι απαραίτητη. Οι ενημερωμένες εκδόσεις λογισμικού και ασφάλειας πρέπει να εγκαθίστανται και να ελέγχονται συχνά για να αντιμετωπίζονται ενδεχόμενες ευπάθειες. Επιπλέον, η αποθήκευση και η πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα πρέπει να προστατεύονται με ισχυρά μέτρα ασφαλείας, όπως η κρυπτογράφηση και ο περιορισμός της πρόσβασης μόνο σε εξουσιοδοτημένα άτομα.

Επιπλέον, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση των υπηρεσιών σε περίπτωση που πληγούν από κυβερνοεπίθεση. Τα αντίγραφα ασφαλείας πρέπει να αποθηκεύονται σε ασφαλή τοποθεσία και να ελέγχονται τακτικά για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα και η προσβασιμότητά τους.

Δείτε επίσης: Ποια νοσοκομεία επηρεάζει το hack του συστήματος Prospect Medical Holdings;

Τέλος, η συνεργασία με ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια είναι σημαντική για την ανάπτυξη και την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής ασφάλειας. Οι ειδικοί μπορούν να παρέχουν συμβουλές και καθοδήγηση για την ανίχνευση και αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων, καθώς και για την εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα ασφαλείας.

Πηγή: iheartradio