Το TikTok δοκιμάζει μια νέα χρήσιμη δυνατότητα: τη μεταφόρτωση βίντεο διάρκειας 15 λεπτών. Προφανώς, με αυτή την κίνηση θέλει να ανταγωνιστεί το YouTube. Προς το παρόν, δοκιμάζεται με επιλεγμένους χρήστες. Ο σύμβουλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Matt Navarra, μοιράστηκε ένα screenshot ενός μηνύματος που εμφανίζεται στους χρήστες που έχουν πρόσβαση στη νέα αυτή λειτουργία.

Σύμφωνα με το αυτό το screenshot, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν μεγαλύτερα βίντεο στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας είτε το κινητό (μέσω της εφαρμογής TikTok) είτε τον υπολογιστή (με την έκδοση για PC). Το TikTok επιβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή δοκιμάζει μεγαλύτερες μεταφορτώσεις βίντεο σε συγκεκριμένες περιοχές και με περιορισμένο αριθμό χρηστών.

Δείτε επίσης: TikTok: Aντιμετωπίζει την παραπληροφόρηση σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Τον Φεβρουάριο του 2022, η πλατφόρμα αύξησε τη μέγιστη διάρκεια βίντεο από τρία λεπτά σε δέκα λεπτά. Έχοντας περισσότερο χρόνο, οι creators αποκτούν μεγαλύτερη ευελιξία και μπορούν να εκφράσουν πιο εύκολα τη δημιουργικότητά τους.

Προς το παρόν, οι περισσότεροι creators στο TikTok φτιάχνουν μικρά βίντεο και κατευθύνουν τους θεατές σε ένα δεύτερο βίντεο “Part 2” για να δουν τη συνέχεια. Ωστόσο, με τη νέα παράταση του χρονικού ορίου, οι δημιουργοί μπορεί να μην χρειάζεται πλέον να παράγουν μια ολόκληρη σειρά βίντεο. Οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν πιο πλήρη βίντεο, παρουσιάζοντας περισσότερες λεπτομέρειες και περιγράφοντας καλύτερα τις ιδέες τους. Αυτό θα τους επιτρέπει να εκφράζονται πιο ελεύθερα και να μοιράζονται πιο εμπεριστατωμένο περιεχόμενο

με το κοινό τους.

Δείτε επίσης: Utah: Αγωγή κατά του TikTok, γιατί εθίζει τα παιδιά

Επιπλέον, η δυνατότητα 15-λεπτων βίντεο μπορεί να επιτρέψει στους δημιουργούς να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και το ταλέντο τους σε πιο εκτεταμένα βίντεο. Αυτό μπορεί να ανοίξει νέες ευκαιρίες για τους δημιουργούς να επιδείξουν τις ικανότητές τους σε διάφορους τομείς, όπως η μουσική, η χορογραφία, η κωμωδία και άλλα.

TikTok: Δοκιμάζει μεταφορτώσεις βίντεο 15 λεπτών

Αυτή η αλλαγή τοποθετεί το TikTok σε άμεσο ανταγωνισμό με το YouTube, καθώς η πλατφόρμα προσπαθεί να προσελκύσει δημιουργούς βίντεο μεγαλύτερης μορφής, που συνήθως προτιμούν την υπηρεσία της Google.

Δείτε επίσης: TikTok Ιστορικό Παρακολούθησης: Πώς μπορείτε να το βρείτε

Το TikTok έγινε περισσότερο δημοφιλές για το περιεχόμενο σύντομης μορφής, ενώ το YouTube είναι παραδοσιακά συνδεδεμένο με μεγαλύτερο περιεχόμενο. Ωστόσο, βλέπουμε ότι οι δυο πλατφόρμες προσπαθούν να ανταγωνιστούν μεταξύ τους. Το TikTok προσπαθεί να εντάξει μεγαλύτερα βίντεο, ενώ το YouTube, βλέποντας την επιτυχία του TikTok, έχει στραφεί και στα μικρότερα βίντεο (με τα Shorts).

Πηγή: me.mashable.com