Η Google έχει απενεργοποιήσει το live traffic για το Ισραήλ και τη Γάζα, τόσο στους χάρτες όσο και στο Waze, όπως επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος στο Bloomberg. “Όπως έχουμε κάνει και σε προηγούμενες καταστάσεις συγκρούσεων και ανταποκρινόμενοι στην εξελισσόμενη κατάσταση στην περιοχή, προσωρινά απενεργοποιήσαμε τη δυνατότητα προβολής των ζωντανών συνθηκών κυκλοφορίας και πληροφοριών για την κίνηση, ως δείγμα σεβασμού προς την ασφάλεια των τοπικών κοινοτήτων“, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Σύμφωνα με το ισραηλινό ιστολόγιο GeekTime, εκτός από την Google και η Apple έχει απενεργοποιήσει την ίδια λειτουργία στην εφαρμογή των Χαρτών της.

Δείτε επίσης: Θα κυκλοφορήσει η Apple νέα μοντέλα iPad τον Μάρτιο του 2024;

Σύμφωνα με την Google, οι χρήστες μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν το Maps και το Waze για να λάβουν πληροφορίες διαδρομής και εκτιμώμενου χρόνου άφιξης που λαμβάνουν υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες κυκλοφορίας. Απλά δεν θα μπορούν να δουν πραγματικού χρόνου δεδομένα κυκλοφορίας στις εφαρμογές όπως μπορούσαν στο παρελθόν. Δεν είναι σαφές εάν η Apple διατηρεί επίσης μερικές από τις δυνατότητες πλοήγησης του Maps.

Αυτή η κίνηση, που πραγματοποιείται από τις δύο εταιρείες, έρχεται λίγο πριν από την αναμενόμενη εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, όπου αναφέρεται ότι σχεδιάζει να στείλει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες για την κατάληψη της πόλης. Μία από τις πηγές του Bloomberg ανέφερε ότι η Google απενεργοποίησε το live traffic για να συμμορφωθεί με ένα αίτημα των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, πιθανότατα επειδή η λειτουργία αυτή θα μπορούσε να αποκαλύψει τις κινήσεις των στρατευμάτων τους και να ειδοποιήσει την Χαμάς, την οποία οι ΗΠΑ και η ΕΕ αναγνωρίζουν ως τρομοκρατική οργάνωση. Η The Hill αναφέρει ότι και η Apple αφαίρεσε επίσης το χάρτες live traffic στην περιοχή για να συμμορφωθεί με το αίτημα των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ.

Δείτε ακόμα: Apple: Προσθέτει Crossword Jam+ στο Apple Arcade – Όλες οι λεπτομέρειες

Πριν από αυτήν την ανάπτυξη, ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα της Google που απενεργοποίησε τη δυνατότητα live traffic “σε καταστάσεις σύγκρουσης” συνέβη το 2022. Η εταιρεία απενεργοποίησε τα δεδομένα κίνησης σε πραγματικό χρόνο των Χαρτών στην Ουκρανία

τότε, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα. Εξήγησε τότε ότι εφάρμοσε την αλλαγή για να προστατεύσει την ασφάλεια των ντόπιων και ότι έφτασε στην απόφαση αυτή μετά από διαβουλεύσεις με τις ουκρανικές αρχές.
Δείτε επίσης: Google: Καινοτόμο δωρεάν εργαλείο για εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας
Πώς θα επηρεαστεί η καθημερινή ζωή των ανθρώπων στο Ισραήλ και τη Γάζα χωρίς τους χάρτες live traffic;

Η απενεργοποίηση των ζωντανών χαρτών κυκλοφορίας από την Apple και την Google θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων στο Ισραήλ και τη Γάζα. Οι ζωντανοί χάρτες κυκλοφορίας παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες για την κίνηση των οχημάτων και την κατάσταση των δρόμων, βοηθώντας τους οδηγούς να επιλέξουν τις πιο αποτελεσματικές διαδρομές και να αποφύγουν την κίνηση. Χωρίς αυτήν την πληροφόρηση, οι οδηγοί θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στον εντοπισμό της καλύτερης διαδρομής και μπορεί να αυξηθούν οι καθυστερήσεις και οι συμφορές στον δρόμο.

Επιπλέον, οι ζωντανοί χάρτες κυκλοφορίας παρείχαν πληροφορίες για τα ατυχήματα και τις εργασίες στον δρόμο, καθώς και για τις συνθήκες και τα γεγονότα που επηρεάζουν την κυκλοφορία. Αυτή η πληροφόρηση ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για τους οδηγούς, καθώς τους επέτρεπε να προγραμματίσουν τις διαδρομές τους ανάλογα με τις συνθήκες στον δρόμο. Χωρίς αυτήν την πληροφόρηση, οι οδηγοί θα είναι λιγότερο ενημερωμένοι για τις συνθήκες και τα γεγονότα που μπορεί να επηρεάσουν την κυκλοφορία.

Τέλος, η απενεργοποίηση των ζωντανών χαρτών κυκλοφορίας μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ασφάλεια των κατοίκων. Οι ζωντανοί χάρτες κυκλοφορίας παρείχαν πληροφορίες για τις συνθήκες στον δρόμο, όπως τα ατυχήματα και οι εργασίες, και βοηθούσαν τους οδηγούς να προσαρμόζουν την οδήγησή τους ανάλογα. Χωρίς αυτήν την πληροφόρηση, οι πολίτες μπορεί να μην είναι ενήμεροι για τις επικίνδυνες καταστάσεις στον δρόμο και να αυξηθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων και τραυματισμών.

Πηγή: engadget