Το Snapdragon 8 Gen 3 chipset της Qualcomm είναι ολοκαίνουριο και, όπως συνήθως, η Xiaomi έχει ήδη ανακοινώσει νέες κορυφαίες συσκευές που το χρησιμοποιούν.

Τα Xiaomi 14 και 14 Pro θα είναι αρχικά διαθέσιμα μόνο στην Κίνα πριν από μια πιθανή παγκόσμια κυκλοφορία (εκτός από τις ΗΠΑ). Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά της τεχνητής νοημοσύνης και το νέο λογισμικό Android με την ονομασία HyperOS μας δίνουν μια πολύ καλή εικόνα για το τι αναμένουμε το 2024.

Δείτε ακόμα: Το Xiaomi 14 θα είναι το πρώτο τηλέφωνο με Snapdragon 8 Gen 3

Το Xiaomi 14 διαθέτει οθόνη 6,3 ιντσών, ενώ το 14 Pro έχει οθόνη 6,7 ιντσών. Και οι δύο οθόνες προσφέρουν μέγιστη φωτεινότητα 3.000 nits και είναι LTPO με ρυθμούς ανανέωσης 1-120 Hz. Το 14 διαθέτει επίπεδη οθόνη και στενά πλαίσια με πάχος 1,61 χιλιοστά στις τρεις πλευρές, ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει ένα κοφτερό πηγούνι με στεφάνι πάχους 1,71 χιλιοστά.

Η οθόνη του iPhone 14 Pro είναι επίπεδη, ωστόσο τα πλαίσια της είναι κάπως καμπυλωμένα γύρω από τις άκρες και τις γωνίες της οθόνης. Όλες οι πλευρές έχουν παρόμοιο σχήμα – προηγούμενες εκδόσεις, όπως το iPhone 13 Pro, είχαν πιο έντονες καμπύλες στις άκρες. Ωστόσο, αυτή τη φορά και οι δύο πλευρές είναι πολύ πιο επίπεδες κατά μήκος της πλάτης και των πλευρών της συσκευής.

Ο φακός της κύριας κάμερας του 14 Pro διαθέτει μεταβλητό διάφραγμα με 1.024 stops, από το μέγιστο f/1.4 έως το ελάχιστο f/4.0. Αυτό προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία σε σχέση με το 13 Ultra που είχε μόνο δύο stops. Και το Xiaomi 14 και το 14 Pro διαθέτουν κύριες κάμερες 50 megapixel με την υπογραφή της Leica, ενώ έχουν και τηλεφακό περίπου 3x ή 75 mm και υπερευρεία κάμερα 50 megapixel.

Χρησιμοποιούν HyperOS λογισμικό, που αναπτύχθηκε από τη Xiaomi και βασίζεται στο Android. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε μια ποικιλία συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, αυτοκίνητα και σπίτια.

Και τι ανακοίνωση τεχνολογίας του 2023 θα ήταν χωρίς τη συμπερίληψη της τεχνητής νοημοσύνης; Τα iPhone 14 και 14 Pro θα διαθέτουν ενσωματωμένα βασικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, κάτι που αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά του chipset 8 Gen 3.

Αναμένουμε να δούμε το Snapdragon 8 Gen 3 σε πολλές περισσότερες συσκευές τους επόμενους μήνες. Παράλληλα, οι συσκευές της Xiaomi είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία: το Xiaomi 14 ξεκινά από 3.999 CNY (~518€) και το 14 Pro από 4.999 CNY (~648€).

Διαβάστε περισσότερα: Qualcomm: Ο επεξεργαστής Snapdragon X Elite θα κοντράρει τις Intel, AMD, Apple

Πηγή: theverge.com