Η Xiaomi μόλις κυκλοφόρησε τα νέα Xiaomi 14 και Xiaomi 14 Pro στην Κίνα και αποκάλυψε μερικές βασικές λεπτομέρειες για το νέο HyperOS.

Αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα θα αντικαταστήσει σταδιακά το παλαιότερο λειτουργικό σύστημα MIUI της Xiaomi στα Android smartphones, το οποίο υπάρχει εδώ και 13 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: HyperOS: Το νέο λειτουργικό σύστημα της Xiaomi

Η Xiaomi παρουσιάζει τα νέα Xiaomi 14 και Xiaomi 14 Pro στην Κίνα, συνοδευόμενα από το νέο λειτουργικό σύστημα HyperOS. Το HyperOS αποτελεί μια ενοποιημένη επωνυμία που καλύπτει ολόκληρο το οικοσύστημα της Xiaomi, από smartphone έως έξυπνα οικιακά προϊόντα και μελλοντικά αυτοκίνητα. Για τα προϊόντα IoT, το HyperOS βασίζεται στην πλατφόρμα Xiaomi Vela, ενώ σε smartphone και tablet, χρησιμοποιεί το AOSP. Η συμβατότητα με εφαρμογές Android παραμένει ανέπαφη. Το HyperOS αντιπροσωπεύει μια εξέλιξη της MIUI 14, διατηρώντας τη διαφορετικότητα της MIUI. Περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά, όπως προσαρμογές οθόνης κλειδώματος.

Το Xiaomi HyperOS είναι λειτουργικό σύστημα για smartphone με χωρητικότητα 8,75 GB. Το HyperOS επικεντρώνεται στη βελτιστοποίηση της απόδοσης

σε συσκευές με περιορισμένη επεξεργαστική ισχύ. Προσφέρει σταθερό ρυθμό καρέ και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Υποστηρίζει αναδιάρθρωση τεχνικών μονάδων, αλλά οι λεπτομέρειες σχετικά με τον διαχωρισμό μεταξύ AOSP και MIUI δεν είναι σαφείς. Το HyperConnect προσφέρει μια συνεκτική εμπειρία οικοσυστήματος, ενώ υπάρχουν υποσχέσεις για βελτιώσεις με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, αναμένεται να δούμε τις λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης στο HyperOS, το οποίο βασίζεται στο AOSP και διατίθεται σε κινητά τηλέφωνα. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η εφαρμογή HyperOS Gallery, η οποία επιτρέπει τη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης για την επέκταση υπαρκτών εικόνων.

Πηγή: androidauthority.com