Η Google παρουσίασε μια πιο λεπτομερή αναφορά σχετικά με τα προβλήματα πρόσβασης στον αποθηκευτικό χώρο μετά την ενημέρωση σε Android 14 σε ορισμένες συσκευές Pixel.

Αυτή η αναφορά περιλαμβάνει τις λειτουργίες μιας επιδιόρθωσης και πιθανές επιλογές ανάκτησης δεδομένων.

Δείτε περισσότερα: Pixel 6 / Pixel 7: Χρήστες λένε ότι το Android 14 διόρθωσε προβλήματα υπερθέρμανσης και μπαταρίας

Η Google αναφέρει ότι αυτό το πρόβλημα αποθήκευσης επηρεάζει τα “Pixel 6 και νεότερα μοντέλα”, τα οποία έχουν λάβει την ενημέρωση Android 14 και έχουν ρυθμιστεί από πολλούς χρήστες, εκτός από τον κύριο χρήστη. Αυτό περιλαμβάνει τους “χρήστες, τους προσκεκλημένους, τα περιορισμένα προφίλ και τα παιδιά χρήστες”, αλλά δεν αναφέρεται μόνο στη σύνδεση περισσότερων από έναν Λογαριασμό Google μέσα στον κύριο χρήστη ή στα προφίλ εργασίας.

Η εταιρεία έχει ήδη κυκλοφορήσει μια ενημέρωση στο Google Play για να “βοηθήσει στην αποτροπή της ενεργοποίησης αυτού του προβλήματος σε επιπλέον συσκευές”. Για να την εγκαταστήσετε, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων > Σύστημα και Ενημέρωση > Ενημέρωση Google Play. Η τελευταία έκδοση που είναι διαθέσιμη είναι η 1η Οκτωβρίου 2023.

Για όσους επί του παρόντος δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο χώρο αποθήκευσης πολυμέσων, η Google εργάζεται πάνω σε μια ενημέρωση

του συστήματος που θα επιδιορθώσει το πρόβλημα και θα αποκαταστήσει την πρόσβαση στα αρχεία πολυμέσων, χωρίς να απαιτείται επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Η Google εξετάζει επίσης τρόπους που ίσως μπορούν να ανακτήσουν ορισμένα δεδομένα για συσκευές μέσω της διαδικασίας επανεκκίνησης “Το Pixel ξεκινά”. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται πιο αποτελεσματικό είναι “να σας παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις είναι διαθέσιμες”.

Για όλους τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επαναφέρουν τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής τους, η Google συνιστά να αποφεύγετε τη δημιουργία ή σύνδεση σε δευτερεύοντα λογαριασμό χρήστη στη συσκευή σας μέχρι να είναι διαθέσιμη η ενημέρωση OTA.

Η Google ολοκληρώνει με μια συγγνώμη:

“Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε και εκτιμούμε την υπομονή σας.”

Δείτε περισσότερα: Το Android 14 φέρνει πληθώρα νέων επιλογών

Πηγή: 9to5google.com