Η Xiaomi κυκλοφορεί το σύστημα HyperOS, καθώς η Huawei, που έχει υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ, απομακρύνεται περαιτέρω από το Android της Google.

Η εταιρεία Xiaomi Corp, ένας γίγαντας στον χώρο των smartphone και gadget, γι’αυτό και έχει αναδειχθεί πρόσφατα ως ένας σπουδαίος παίκτης στην κινεζική βιομηχανία.

Αποκάλυψε ένα ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα για κινητές συσκευές, αυτοκίνητα και οικιακά προϊόντα που συνδέονται με το Διαδίκτυο. Την ίδια στιγμή, η Huawei Technologies, μια εταιρεία που έχει εγκριθεί από τις ΗΠΑ, εργάζεται για να αναπτύξει το δικό της ενσωματωμένο λειτουργικό σύστημα, απελευθερώνοντάς το από το Android της Google.

Δείτε περισσότερα: Xiaomi: Κυκλοφορεί το Xiaomi 14 με το καινοτόμο HyperOS

Η Xiaomi περιέγραψε το HyperOS ως ένα σύστημα που συνδυάζει ένα εξαιρετικά προσαρμόσιμο λειτουργικό σύστημα Android με την ιδιόκτητη πλατφόρμα Internet of Things (IoT) της εταιρείας Vela. Αυτή η πλατφόρμα κυκλοφόρησε πριν από τρία χρόνια και υποστηρίζει μια ευρεία γκάμα έξυπνων συσκευών, από βραχιόλια και smartwatches έως ηχεία και αισθητήρες για το σπίτι.

Η εταιρεία με έδρα στο Πεκίνο ανακοίνωσε το HyperOS ως ένα «ανθρωποκεντρικό» λειτουργικό σύστημα που αποτελεί το αποκορύφωμα των προσπαθειών της να φέρει το εκτεταμένο και πλούσιο portfolio προϊόντων της κάτω από τη στέγη ενός μόνο λειτουργικού συστήματος για ευκολότερη και πιο αποτελεσματική διαχείριση.

Το HyperOS θα προεγκατασταθεί στην τελευταία σειρά smartphone Xiaomi 14, καθώς και σε άλλες συσκευές που διατίθενται στην κεντρική κινεζική αγορά, όπως smartwatches και τηλεοράσεις, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Πηγή: scmp.com