Στο χθεσινό “Scary Fast” event της, η Apple έκανε κάποιες ενδιαφέρουσες νέες ανακοινώσεις και παρουσίασε ολοκαίνουριους υπολογιστές Mac, που είναι εξοπλισμένοι με την πιο πρόσφατη έκδοση των τσιπ της εταιρείας.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε συνοπτικά όλα τα νέα προϊόντα και τις σημαντικότερες ανακοινώσεις που έκανε η Apple.

1. Έρχεται μια πιο ισχυρή σειρά τσιπ, τα M3 τσιπ

Τα νέα τσιπ της Apple, M3, τράβηξαν την προσοχή όλων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η νέα σειρά περιλαμβάνει τα τσιπ M3, M3 Pro και M3 Max, τα οποία η Apple λέει ότι σηματοδοτούν τα “πρώτα personal computer chips” που κατασκευάστηκαν χρησιμοποιώντας το πιο αποτελεσματικό 3-nanometer process.

Δείτε επίσης: Apple: Θα αναβαθμιστούν τα Airpods Max στο μέλλον;

Η εταιρεία λέει ότι τα νέα τσιπ προσφέρουν “γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική CPU“, αλλά έρχονται και με ενημερωμένη GPU που υποστηρίζει ray tracing, mesh shading και Dynamic Caching.

Τα τσιπ M3 της Apple προσφέρουν έως και 128 GB ενοποιημένης μνήμης, με το πιο ισχυρό τσιπ M3 Max να έρχεται με έως και 92 δισεκατομμύρια transistors, GPU 40 πυρήνων και CPU 16 πυρήνων.

Apple “Scary Fast” event: Νέα τσιπ M3 και υπολογιστές Mac

2. Νέο ανανεωμένο iMac 24 ιντσών με τσιπ M3

Το νέο iMac 24 ιντσών είναι εξοπλισμένο με το M3 τσιπ, φέρνοντας δύο φορές ταχύτερη απόδοση από τον προκάτοχό του που διέθετε το τσιπ M1. Επιπλέον, το ανανεωμένο iMac διαθέτει οθόνη Retina 4,5K με περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο χρώματα, υποστήριξη για Wi-Fi 6E και κάμερα web 1080p.

Έρχεται με έως και 24 GB ενοποιημένης μνήμης και διατίθεται σε επτά χρώματα: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ, μωβ, μπλε και ασημί. Υπάρχουν επίσης αξεσουάρ, με αντίστοιχα χρώματα, για το iMac, αλλά εξακολουθούν να διαθέτουν υποδοχές Lightning.

Το iMac 24 ιντσών κοστίζει 1.299 δολάρια με CPU οκτώ πυρήνων ή 1.499 δολάρια με τσιπ 10 πυρήνων.

Οι προπαραγγελίες είναι δυνατές αλλά η διαθεσιμότητα ξεκινά στις 7 Νοεμβρίου.

Δείτε επίσης: Apple: Η απαγόρευση του iPhone 12 συνεχίζεται σε ορισμένα μέρη

3. MacBook Pro 14 και 16 ιντσών με τσιπ M3

Το iMac δεν είναι η μόνη συσκευή που τροφοδοτείται από τη νέα ισχυρή σειρά τσιπ της Apple. Η Apple ανακοίνωσε νέα μοντέλα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών που έρχονται είτε με το τσιπ M3 Pro είτε με το ανώτερο M3 Max.

Και οι δύο φορητοί υπολογιστές διαθέτουν οθόνη Mini LED, κάμερα 1080p, σύστημα ήχου με έξι ηχεία, διάρκεια ζωής μπαταρίας 22 ωρών και μνήμη RAM έως 128 GB.

Το MacBook Pro 14 ιντσών με τσιπ M3 Pro ξεκινά από 1.999 $, ενώ το μοντέλο 16 ιντσών με το M3 Pro ξεκινά από 2.499 $. Αυτά τα μοντέλα MacBook Pro είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία και θα είναι διαθέσιμα στις 7 Νοεμβρίου, όπως και το νέο iMac.

Apple “Scary Fast” event: Νέα τσιπ M3 και υπολογιστές Mac

4. Ένα πιο οικονομικό MacBook Pro

Στο “Scary Fast” event, η Apple ανακοίνωσε και ένα φθηνότερο MacBook Pro 14 ιντσών, με το βασικό τσιπ M3 που ξεκινά από 1.599 $. Η συσκευή αντικαθιστά το MacBook Pro 13 ιντσών με τσιπ M2 που κυκλοφόρησε η Apple πέρυσι. Σύμφωνα με την εταιρεία, προσφέρει και 60% ταχύτερη απόδοση.

Δείτε επίσης: Apple Watch: Προβλήματα με την μπαταρία μετά το watchOS 10.1

Η συσκευή είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία και κυκλοφορεί επίσημα στις 7 Νοεμβρίου.

Η Apple δεν είναι ένας απλός “παίκτης” στην παγκόσμια αγορά τεχνολογίας. Είναι ένας από τους κυρίαρχους παράγοντες, χάρη στην επίμονη επιδίωξή της για καινοτόμο σχεδιασμό και τολμηρές τεχνολογικές πρωτοβουλίες. Και αυτό έδειξε και το χθεσινό event με την παρουσίαση των νέων Mac και των τσιπ. Αποτελεί παράδειγμα εταιρείας που δεν αναφέρεται απλώς στην τεχνολογική πρόοδο, αλλά ορίζει και δρομολογεί τις σύγχρονες τάσεις. 

Πέρα από τα προϊόντα της υψηλής ποιότητας και την ανώτερη αισθητική τους, οι καινοτομίες της Apple στον τομέα της τεχνολογίας υπολογιστών και των φορητών συσκευών έχουν ανατρέψει τα δεδομένα της αγοράς και έχουν θέσει νέες προδιαγραφές για την απόδοση και την χρηστικότητα!

Πηγή: www.theverge.com