Η εφαρμογή Personal Safety στα Google Pixel προσφέρει αρκετές λειτουργίες που μπορεί να είναι χρήσιμες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως Έκτακτη κλήση SOS και Έλεγχος Ασφάλειας. Υπάρχει επίσης ανίχνευση ατυχημάτων, κατά την οποία το Pixel σας μπορεί αυτόματα να καθορίσει πότε έχετε εμπλακεί σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Αλλά όπως και ορισμένες από τις καλύτερες λειτουργίες του Pixel, αυτή είναι διαθέσιμη σε περιορισμένες χώρες. Ευτυχώς, η Google επεκτείνει αυτήν τη λίστα φέρνοντας την ανίχνευση ατυχημάτων του Pixel σε πέντε νέες χώρες.

Δείτε επίσης: Google Pixel: Προβλήματα πρόσβασης μετά την ενημέρωση Android 14

Όπως εντοπίστηκε από τον Mishaal Rahman και τον Yuval, οι χρήστες των Pixel στις παρακάτω χώρες μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία ασφαλείας στα τηλέφωνά τους:

  • Αυστρία
  • Βέλγιο
  • Ινδία
  • Πορτογαλία
  • Σουηδία

Η λειτουργία φαίνεται ότι έχει ήδη εφαρμοστεί, πιθανώς μέσω ενημέρωσης του Google Play System, καθώς άτομα στην Ινδία μπορούν να ενεργοποιήσουν την ανίχνευση αυτοκινητιστικών ατυχημάτων στα Pixel. Η επιλογή έλειπε προηγουμένως από το τηλέφωνο. Να σημειωθεί ότι η λειτουργία δεν υποστηρίζει την τοπική γλώσσα στις νεοπροστεθείσες περιοχές.

Με την προσθήκη αυτών των χωρών, η ανίχνευση ατυχημάτων στα τηλέφωνα Pixel λειτουργεί σε 20 χώρες παγκοσμίως.

Υπάρχει μια παγίδα όμως. Η ανίχνευση αυτοκινητικών ατυχημάτων λειτουργεί σε συσκευές Pixel 3 και νεότερες. Ωστόσο, στις νεοπροσταθείσες περιοχές, στην σελίδα υποστήριξης της Google, αναφέρεται ότι το χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι συμβατό με τα μοντέλα Pixel 4 και μεταγενέστερα, συμπεριλαμβανομένου του Pixel Fold. Επιπλέον, σε ορισμένες χώρες, το χαρακτηριστικό δεν υποστηρίζει την τοπική γλώσσα.

Δείτε ακόμα: Google Pixel 8 / Pixel 8 Pro: Μπορεί να υποστηρίζουν ενημερώσεις λογισμικού έως 7 χρόνια

Αν ζείτε σε μια περιοχή όπου είναι διαθέσιμη η ανίχνευση ατυχημάτων, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ασφάλεια & Έκτακτες Καταστάσεις > Ανίχνευση αυτοκινητιστικών ατυχημάτων για να ενεργοποιήσετε την λειτουργία. Έχετε τη δυνατότητα να καλέσετε μόνο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν εντοπιστεί ατύχημα ή να ενεργοποιήσετε την κοινοποίηση έκτακτης ανάγκης για να μοιραστείτε την τοποθεσία σας και ενημερώσεις με τις έκτακτες επαφές σας.

Η ανίχνευση ατυχημάτων αυτοκινήτων χρησιμοποιεί την τοποθεσία του τηλεφώνου, τα δεδομένα από διάφορους αισθητήρες και τους ήχους από την περιοχή για να καθορίσει εάν έχει συμβεί ένα ατύχημα. Μην ανησυχείτε για την επίπτωση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Pixel, καθώς η εφαρμογή είναι χαμηλής κατανάλωσης.

Εκτός από τα Pixels, η Apple είναι ο μόνος κατασκευαστής που προσφέρει δυνατότητες ανίχνευσης αυτοκινητικών ατυχημάτων στις συσκευές της, με τη λειτουργία να είναι διαθέσιμη στο iPhone 14 και σε πρόσφατα μοντέλα του Apple Watch. Παρότι η Google ήταν η πρώτη που εισήγαγε τη λειτουργία ασφαλείας, η υλοποίηση της Apple είναι ανώτερη, καθώς η επιλογή δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως στα Pixels. Είναι διαθέσιμη σε όλες τις χώρες όπου πωλούνται τα iPhones. Επιπλέον, ενώ το Google Pixel Watch 2 διαθέτει αρκετές λειτουργίες ασφαλείας, δεν έχει την ανίχνευση αυτοκινητικών ατυχημάτων.

Δείτε επίσης: Google Pixel 8: Θα λαμβάνει έως και πέντε χρόνια OS updates;

Η λειτουργία ανίχνευσης ατυχημάτων του Google Pixel είναι ένα εξαιρετικά ακριβές χαρακτηριστικό που βοηθά στην ανίχνευση ατυχημάτων σε πραγματικό χρόνο. Χρησιμοποιώντας αισθητήρες όπως επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο, το Google Pixel μπορεί να ανιχνεύσει απότομες αλλαγές της κίνησης που συνήθως συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος.

Οι πρώτες αναφορές και αξιολογήσεις δείχνουν ότι η ακρίβεια της λειτουργίας ανίχνευσης ατυχημάτων του Google Pixel είναι εξαιρετικά υψηλή. Οι χρήστες έχουν αναφέρει ότι η συσκευή μπορεί να ανιχνεύσει ακόμα και μικρές συγκρούσεις ή ατυχήματα που δεν έχουν γίνει αντιληπτά από άλλους.

Η ακρίβεια της ανίχνευσης ατυχημάτων του Google Pixel είναι αποτέλεσμα της συνεχούς εκπαίδευσης του αλγορίθμου μέσω της συλλογής και ανάλυσης δεδομένων από πραγματικές καταγραφές ατυχημάτων. Αυτό επιτρέπει στο Google Pixel να βελτιώνει συνεχώς την ικανότητά του να ανιχνεύει ατυχήματα και να προσφέρει ακριβείς ειδοποιήσεις στους χρήστες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η λειτουργία ανίχνευσης ατυχημάτων του Google Pixel δεν είναι απόλυτα ασφαλής και δεν μπορεί να ανιχνεύσει όλα τα ατυχήματα. Οι χρήστες πρέπει να εξακολουθούν να τηρούν τους κανονισμούς κυκλοφορίας και να είναι προσεκτικοί κατά την οδήγηση.

Πηγή: androidpolice