Η εταιρεία Klarna, γνωστή για την υπηρεσία “αγoράστε τώρα, πληρώστε αργότερα“, δημιούργησε μια καταχωρημένη εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η στρατηγική κίνηση την τοποθετεί στην κορυφή της εταιρικής της δομής, ανοίγοντας συμβολικά τον δρόμο για μια μελλοντική IPO.

Δείτε επίσης: Ο ρόλος των συστημάτων αναγνώρισης ομιλίας στη κυβερνοασφάλεια

Ένας εκπρόσωπος της Klarna επιβεβαίωσε στο CNBC ότι η εταιρεία με έδρα τη Στοκχόλμη, η οποία επιτρέπει στους αγοραστές να αναβάλλουν τις πληρωμές τους σε παρατεταμένες δόσεις, ξεκίνησε μια αναδιοργάνωση της νομικής οντότητας για τη δημιουργία μιας μητρικής εταιρείας.

Ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι οι προετοιμασίες για τη νέα εταιρεία έχουν συμφωνηθεί με ορισμένους από τους μεγαλύτερους μέτοχους της Klarna, συμπεριλαμβανομένων των Sequoia και Heartland.

Ο εκπρόσωπος της Klarna δήλωσε ότι η κίνηση αυτή ήταν πρόδρομος για μια επίσημη εισαγωγή, αλλά πρόσθεσε ότι αυτές είναι ακόμα “πολύ πρώιμες ημέρες” και η εταιρεία δεν έχει άμεσα σχέδια για δημόσια εισαγωγή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Klarna, η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει ακόμα σε ποιό χρηματιστήριο θα καταχωρήσει τα μετοχικά της στοιχεία. Επιπλέον, η δημιουργία της νέας νομικής οντότητας της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πραγματοποιήσει δημόσια προσφορά μετοχών εκεί. Ωστόσο, αυτό παρέχει στην Klarna ευελιξία στην επιλογή του χρηματιστηρίου στο οποίο θα αποφασίσει να καταλήξει.

Δείτε ακόμα: Google: Το σχέδιό της να κατασκευάσει 15.000 κατοικίες στο Σαν Φρανσίσκο καταρρέει

Η αναδιοργάνωση “είναι μια διοικητική αλλαγή που ήταν υπό εξέλιξη για πάνω από 12 μήνες και δεν επηρεάζει τους ρόλους κανενός, ούτε τις επιχειρήσεις της Klarna στη Σουηδία“, ανέφερε εκπρόσωπος της Klarna στο CNBC μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Klarna Holding θα συνεχίσει να είναι η ρυθμιζόμενη χρηματοπιστωτική εταιρεία που είναι υπό την άμεση επίβλεψη της SFSA και θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε αδειοδοτημένη τράπεζα στη Σουηδία.

Η Klarna αποτελεί έναν μεγάλο παίκτη στην ευρωπαϊκή αγορά πληρωμών, με αξία 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως και η PayPal και η Stripe, επιτρέπει στους εμπόρους να προσθέσουν λειτουργία ολοκλήρωσης αγοράς στα online καταστήματά τους. Αντίθετα από αυτούς τους ανταγωνιστές, διαφέρει στα ευέλικτα πλάνα πληρωμής της, γνωστά και ως αγοράζω τώρα, πληρώνω αργότερα.

Κατά την ακμή στο ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω διαδικτύου που ήταν αποτέλεσμα της πανδημίας του Covid, η Klarna εκτιμήθηκε στο εκπληκτικό ποσό των 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς προσέλκυσε ως επενδυτή την SoftBank. Ωστόσο, η αξία της μειώθηκε κατά 85%, φθάνοντας τα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την υποχώρηση της ανάπτυξης τεχνολογίας που προκλήθηκε από την πανδημία.

Δείτε επίσης: HBO Max: Οι συνδρομητές χωρίς διαφημίσεις θα χάσουν την πρόσβαση σε 4K streams

Η Klarna είναι μια εταιρεία πληρωμών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που προσφέρει ευέλικτες λύσεις πληρωμής για τους καταναλωτές και τους εμπόρους. Η εταιρεία ιδρύθηκε στη Σουηδία το 2005 και έχει επεκταθεί παγκοσμίως, εξυπηρετώντας εκατομμύρια πελάτες και εμπόρους σε πολλές χώρες.

Η Klarna προσφέρει διάφορες επιλογές πληρωμής για τους καταναλωτές. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν αμέσως με κάρτα ή τραπεζική μεταφορά, αλλά μπορούν επίσης να επιλέξουν την επιλογή Pay Later που επιτρέπει την αγορά χωρίς άμεση πληρωμή. Οι πελάτες μπορούν να πληρώσουν το ποσό αργότερα, συνήθως μέσα σε 14 ή 30 ημέρες, ανάλογα με την επιλογή που έχουν κάνει.

Η Klarna προσφέρει πολλά οφέλη τόσο στους καταναλωτές όσο και στους εμπόρους. Για τους καταναλωτές, παρέχει ευελιξία και επιλογές πληρωμής, επιτρέποντάς τους να αγοράζουν προϊόντα χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν αμέσως. Για τους εμπόρους, η Klarna προσφέρει αυξημένες πωλήσεις και μείωση του κινδύνου από μη εξυπηρετούμενες πληρωμές, καθώς αναλαμβάνει τον ρόλο του πληρωτή και αναλαμβάνει τον κίνδυνο της πληρωμής.

Πηγή: cnbc