Οι χάρτες cyber threat αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά εργαλεία για τους επαγγελματίες κυβερνοασφαλείας και όχι μόνο. Αυτές οι οπτικοποιήσεις πραγματικού χρόνου, παρέχουν μια παγκόσμια οπτική για τις ψηφιακές απειλές, αποκαλύπτοντας την ένταση και τη συχνότητα των επιθέσεων καθώς συμβαίνουν.

Δείτε επίσης: Cybersecurity Toolkit for Healthcare: Νέο εργαλείο ασφαλείας της CISA για νοσοκομεία

Σε αυτό το άρθρο αναφέρονται διάφορες πλατφόρμες που ξεχωρίζουν σε αυτόν τον τομέα. Από τις συνεργατικές προσπάθειες του Google Ideas και της Arbor Networks στο Arbor Networks Digital Attack Map μέχρι το εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο απειλών της Fortinet Threat Map, καλύπτουμε μια σειρά εργαλείων που σχεδιάστηκαν για να βελτιώσουν την κατανόηση των κυβερνοαπειλών.

Arbor Networks Digital Attack Map

Ο χάρτης ψηφιακών επιθέσεων είναι μια πραγματικού χρόνου οπτικοποίηση των παγκόσμιων επιθέσεων DDoS που προκαλούνται από μια συνεργασία μεταξύ του Google Ideas και του Arbor Networks.

Bitdefender Cyberthreat Real-Time Map

Ο χάρτης πραγματικού χρόνου για κυβερνοαπειλές της Bitdefender παρέχει μια περιεκτική και άμεση οπτική για τις κυβερνοαπειλές σε όλο τον κόσμο.

Check Point Live Cyber Threat Map

Εξερευνήστε τον χάρτη κινδύνου για cyber threats της Check Point και αναπαραστήστε το τοπίο επιθέσεων με οπτική απεικόνιση.

Δείτε ακόμα: Ukrainian Cyber Alliance: Χάκαρε τη ransomware συμμορία Trigona

Fortinet Threat Map

Ο χάρτης απειλών της Fortinet παρέχει ζωντανές ενημερώσεις για απειλές, όπως κακόβουλο λογισμικό, botnets και επιθέσεις DDoS.

NETSCOUT Live DDoS Attack Map

Το NETSCOUT Cyber Threat Horizon (Horizon) είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα ενημέρωσης για την κυβερνοασφάλεια που παρέχει στις οργανώσεις μια υψηλή οπτικοποίηση της ασφάλειας για απειλές ‘πέρα από τον ορίζοντα’ στον χώρο.

Radware Live Threat Map

Ο χάρτης ζωντανών απειλών της Radware παρουσιάζει πληροφορίες σχεδόν σε πραγματικό χρόνο για τις κυβερνοεπιθέσεις καθώς συμβαίνουν, βασιζόμενος στο διεθνές δίκτυο απειλών και τις πληροφορίες γεγονότων των συστημάτων τους στο cloud.

Δείτε επίσης: Microsoft Cyber Signals: Ευπάθειες σε κρίσιμες υποδομές

Spamhaus Live Botnet Threats Worldwide

Το Spamhaus Live Botnet Threats Worldwide σας δίνει τη δυνατότητα να ερευνήσετε τη διανομή των διευθύνσεων IP που σχετίζονται με διακομιστές που ελέγχουν κακόβουλο λογισμικό, να εξετάσετε την ποσότητα των δικτύων bot που είναι εν ενεργεία αυτήν τη στιγμή και να αναγνωρίσετε τις 10 κορυφαίες χώρες και πάροχους υπηρεσιών internet που επηρεάζονται περισσότερο από τα δίκτυα bot.

Πηγή: helpnetsecurity