Είδηση της εβδομάδας είναι ότι, σύμφωνα με αναφορές του Bloomberg, η Apple προχώρησε σε μια επικείμενη παύση ανάπτυξης νέων χαρακτηριστικών για το iOS 18, προκειμένου να επικεντρωθεί στη διόρθωση σφαλμάτων. Παρά την αυτή εβδομαδιαία παύση, η εταιρεία διατηρεί τις μεγάλες φιλοδοξίες για την επόμενη ενημέρωση λογισμικού του iPhone το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple χαρακτηρίζει εσωτερικά το iOS 18 ως «φιλόδοξο και συναρπαστικό». Ο στόχος είναι να περιλαμβάνει «σημαντικά νέα χαρακτηριστικά και σχεδιασμούς» μαζί με σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση και την ασφάλεια.

Δείτε επίσης: iOS 17.2: Δείτε τις νέες 10 λειτουργίες που προσφέρει στο iPhone

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τα νέα χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι το iOS 18 θα έρθει «μετά από κάποια χρόνια μικρότερων και μονότονων ενημερώσεων» για τους χρήστες iPhone και iPad.

Το πιο απλό επιχείρημα που μπορεί να διατυπωθεί είναι ότι η τελευταία σημαντική ενημέρωση για το iPhone ήταν το iOS 14 το 2020, το οποίο πρόσθεσε υποστήριξη για widgets στην αρχική οθόνη.

Στο παρελθόν, το Bloomberg ανέφερε ότι η Apple έχει σε εξέλιξη μια ευρεία γκάμα νέων χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης για το iOS 18

.

Δείτε ακόμα: Apple Watch: Θα κυκλοφορήσει σύντομα επίλυση στο πρόβλημα της μπαταρίας

Πιθανόν, η παύση ανάπτυξης για μια εβδομάδα δε θα επηρεάσει σημαντικά την τελική έκδοση του λογισμικού, αν και υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχει λιγότερος χρόνος για την επίλυση τυχόν τελευταίων λεπτομερειακών προβλημάτων στο τέλος της διαδικασίας ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη βρισκόμαστε επτά μήνες μακριά από την παρουσίαση του iOS 18 στο WWDC 2024, και πολλά μπορεί να αλλάξουν μέχρι τότε.

Ποια είναι η λίστα επιθυμιών σας για το iOS 18 του επόμενου έτους; Ελπίζετε σε πλήθος νέων χαρακτηριστικών και αλλαγών στον σχεδιασμό, ή θα προτιμούσατε η Apple να επικεντρωθεί περισσότερο στη διόρθωση σφαλμάτων και τον έλεγχο ποιότητας; Πείτε μας τις απόψεις σας στα σχόλια.

Πηγή: 9to5mac.com