Σύμφωνα με αναφορές, η Google επενδύει σε μια νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, την Character.AI, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες τη virtual συνομιλία με celebrities.

Ο καιρός αλλάζει, φέρνοντας προόδους από τα κινητά τηλέφωνα στα smartphone και πλέον εξελίσσεται σε έξυπνα gadget. Η τεχνολογική πρόοδος περιλαμβάνει αλλαγές από το 3D σε AR, VR και Metaverse, με αποκορύφωμα έννοιες όπως το AI.

Αυτή η startup, που δημιουργήθηκε από τους πρώην υπαλλήλους της Google, Noam Shazeer και Daniel De Freitas, ειδικεύεται στα chatbots AI.

Δείτε ακόμη: Η.Β.: Ελέγχει το AI chatbot του Snapchat – Κίνδυνος για απόρρητο;

Σύμφωνα με το Reuters, η Google ενδέχεται να επενδύσει “εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια” στην εταιρεία Character.AI. Αυτή η επένδυση θα μπορούσε να ενισχύσει την υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ της Google και της νέας startup.

Το chatbot του Character.AI επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με εικονικές εκδόσεις διασημοτήτων και χαρακτήρων από anime. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν δικά τους chatbot

και εργαλεία AI χρησιμοποιώντας αυτή την πλατφόρμα, σύμφωνα με την αναφορά.

Ακολουθούν τα κύρια χαρακτηριστικά σύμφωνα με την περιγραφή Character.AI:

  • Οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με εξαιρετικά ρεαλιστικές προσωπικότητες τεχνητής νοημοσύνης, βυθιζόμενοι σε ρεαλιστικές συνομιλίες.
  • Η εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων είναι απαλλαγμένη από διαφημίσεις και περιορισμούς, παρέχοντας απεριόριστη επικοινωνία.
  • Μια εκτεταμένη συλλογή χαρακτήρων που έχουν δημιουργηθεί από χρήστες επιτρέπει την ατελείωτη εξερεύνηση και ανακάλυψη.
  • Τα προηγμένα εργαλεία δημιουργίας δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους και να σχεδιάσουν εξατομικευμένους βοηθούς AI.

Η υπηρεσία chatbot είναι διαθέσιμη δωρεάν, με μια premium έκδοση που προσφέρει στους χρήστες την επιλογή να προσπερνούν την εικονική αίθουσα αναμονής.

Πηγή: odishatv.in