Εάν χρησιμοποιείτε το Google Drive για τη διαχείριση των εγγράφων και των αρχείων σας, θα γνωρίζετε ότι υπάρχει και το χρήσιμο collaborator feature. Χάρη σε μια νέα ενημέρωση της εφαρμογής, μπορείτε να αναζητήσετε αρχεία χρησιμοποιώντας αυτό το feature. Τώρα, μπορείτε απλώς να αναζητήσετε αρχεία χρησιμοποιώντας το όνομα των collaborators (συνεργατών) που έχουν πρόσβαση στο αρχείο.

Ουσιαστικά, αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν άλλους χρήστες σε ένα έγγραφο ή αρχείο. Οι ρόλοι αυτών των χρηστών εντός του εγγράφου ή του αρχείου μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Οι χρήστες μπορούν να προσθέτουν άτομα σε αρχεία ως συντάκτες, σχολιαστές ή απλώς θεατές, χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα ελέγχου.

Τώρα κατά την αναζήτηση εγγράφων ή αρχείων, οι χρήστες μπορούν απλώς να πληκτρολογήσουν το όνομα ενός collaborator. Θα εμφανιστούν τα αρχεία στα οποία έχει πρόσβαση το άτομο. Αυτός είναι ένας εύκολος και βολικός τρόπος για να βρείτε έγγραφα, ειδικά εάν έχετε ξεχάσει τον τίτλο του αρχείου που αναζητείτε. Ίσως είναι πιο εύκολο να θυμάστε έναν συνεργάτη σε ένα αρχείο παρά το όνομα του αρχείου.

Δείτε επίσης: Πώς να ενεργοποιήσετε το Dark Mode του Google Drive

Google Drive: Κάντε αναζήτηση αρχείων με το όνομα του collaborator

Πριν από αυτήν την ενημέρωση, οι χρήστες περιορίζονταν στα φίλτρα αναζήτησης για την αναζήτηση αρχείων. Οι διαθέσιμες επιλογές στους χρήστες ήταν ο χρόνος επεξεργασίας και ο τύπος εγγράφου. Με αυτά, οι χρήστες είχαν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα αρχείων και στη συνέχεια έπρεπε να ψάξουν για να βρουν αυτό που ήθελαν.

Όμως, με το collaborator feature, η Google δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να περιορίσουν ακόμα πιο πολύ την αναζήτηση. Φυσικά, για να χρησιμοποιηθεί πρέπει να έχουν ενταχθεί μέσα στα έγγραφα οι συνεργάτες-collaborators.

Κατά τη μετάβαση στην εφαρμογή Google Drive, μπορείτε να δείτε αυτό το νέο φίλτρο. Λέγεται “people” και βρίσκεται ανάμεσα στα φίλτρα αναζήτησης “type” και “modified” που είναι διαθέσιμα εδώ και καιρό. Αυτό το νέο φίλτρο φέρνει περισσότερο έλεγχο στην πρόσβαση σε έγγραφα.

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε αναζήτηση σε έναν φάκελο στο Google Drive

Πατώντας σε αυτό το φίλτρο θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζει μια μίνι γραμμή αναζήτησης. Σε αυτό το πλαίσιο, οι χρήστες μπορούν να πληκτρολογήσουν το όνομα του συνεργάτη μέσα στο αρχείο για γρήγορη πρόσβαση. Στη συνέχεια, η αναζήτηση ανασύρει όλα τα αρχεία στα οποία το άτομο ή τα άτομα έχουν προστεθεί ως collaborators.

Σύμφωνα με αναφορές, από τις 9 Νοεμβρίου, ορισμένοι χρήστες έχουν πρόσβαση σε αυτή τη λειτουργία. Εάν δεν έχετε ακόμη πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία, μπορείτε να ενημερώσετε την εφαρμογή Drive και, στη συνέχεια, να ελέγξετε ξανά.

Το collaborator feature του Google Drive βελτιώνει την παραγωγικότητα των χρηστών με πολλούς τρόπους. Το φίλτρο επιτρέπει στους χρήστες να οργανώνουν και να διαχειρίζονται καλύτερα τα έγγραφα τους. Έτσι, μπορούν να οργανώνουν την εργασία τους και να διαμοιράζονται τα έγγραφα με τους συνεργάτες τους με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Δείτε επίσης: Google Drive: Πώς να προσθέσετε περιγραφές σε αρχεία και φακέλους;

Επιπλέον, όπως είπαμε, βοηθά στο γρήγορο εντοπισμό των εγγράφων που χρειάζονται. Μπορούν να φιλτράρουν τα έγγραφα ανάλογα με τον συνεργάτη που τα έχει δημιουργήσει ή επεξεργαστεί. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και καθιστά την αναζήτηση και την οργάνωση των εγγράφων πιο αποτελεσματική.

Συνολικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το collaborator feature του Google Drive ενισχύει την παραγωγικότητα των χρηστών παρέχοντας τους έναν αποτελεσματικό τρόπο οργάνωσης, διαχείρισης και συνεργασίας στα έγγραφά τους.

Πηγή: www.androidheadlines.com