Το Google Photos εισάγει μια νέα λειτουργία με την ονομασία “Photo Stack“, που υπόσχεται να κάνει την οργάνωση των φωτογραφιών πιο εύκολη από ποτέ. Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας της, και τα καλά νέα είναι ότι σύντομα θα μπορείτε να τη δοκιμάσετε οι ίδιοι.

Δείτε επίσης: Google Photos: Προσθέτει κομψά video effects στη σουίτα επεξεργασίας

Σύμφωνα με αναφορά του Android Authority, ένας χρήστης του Reddit με όνομα alexandriaofwar ανέφερε ότι έχει λάβει το νέο χαρακτηριστικό του Google Photos στο τηλέφωνο της σειράς Pixel 8. Φαίνεται λοιπόν ότι έχει βγει από τη φάση beta και ήδη αρχίζει να κυκλοφορεί.

Πιστό στο όνομά του, το Photo Stack ομαδοποιεί παρόμοιες λήψεις που έχουν γίνει μαζί σε ένα ίδιο πακέτο. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο όταν συνήθως τραβάτε πολλές φωτογραφίες μαζί, όπως selfies ή ομαδικές φωτογραφίες. Αποτρέπει την “πλημμύρα” παρόμοιων εικόνων στην κύρια ροή φωτογραφιών σας.

Μετά την εφαρμογή της λειτουργίας, το Photo Stack δεν θα ενεργοποιείται αυτόματα. Θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε στις Ρυθμίσεις > Προτιμήσεις > Εναλλαγή Συστοίχισης Παρόμοιων Φωτογραφιών του Google Photos. Αφού το ενεργοποιήσετε, το Google Photos θα αναλάβει να ομαδοποιήσει τις παρόμοιες φωτογραφίες σας.

Αν ανυπομονείς να δοκιμάσεις αυτή τη νέα δυνατότητα, ελέγξτε αν η ενημέρωση έχει φτάσει στη συσκευή σου. Αν όχι, πιθανόν να φτάσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Δείτε ακόμα: Google Photos: Το Cinematic photo εφέ είναι πλέον διαθέσιμο για κάθε φωτογραφία

Αυτή η νέα δυνατότητα Photo Stack μπορεί να σας θυμίσει το Moments του Apple Photos ή το Memories του Amazon Photos. Το Moments της Apple αυτόματα ομαδοποιούν φωτογραφίες και βίντεο που έχουν τραβηχτεί την ίδια ημέρα ή κατά τη διάρκεια ενός γεγονότος. Και το Moments και το Memories χρησιμοποιούν διάφορους παράγοντες, όπως ο χρόνος, η τοποθεσία, οι άνθρωποι και το περιεχόμενο

, για να δημιουργήσουν τις ομάδες τους. Το Google Photos ακολουθεί μια παρόμοια προσέγγιση για την αναγνώριση και ομαδοποίηση των φωτογραφιών.

Το Google Photos είναι μία υπηρεσία αποθήκευσης και κοινής χρήσης φωτογραφιών και βίντεο που έχει αναπτυχθεί από την Google. Επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο σε διάφορες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των Android και iOS. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν παγκοσμίως το Google Photos.

Δείτε επίσης: Google Photos web: Νέες δυνατότητες επεξεργασίας εικόνων

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης της λειτουργίας Photo Stack είναι η οργάνωση και οπτικοποίηση των φωτογραφιών σας με έναν πιο ελκυστικό και εντυπωσιακό τρόπο. Αντί να βλέπετε μια μεγάλη λίστα μεμονωμένων φωτογραφιών, μπορείτε να τις ομαδοποιήσετε σε στοίβες, προσφέροντας μια πιο οργανωμένη και ευχάριστη εμπειρία περιήγησης.

Μια άλλη σημαντική προσθήκη της λειτουργίας Photo Stack είναι η δυνατότητα αυτόματης αναγνώρισης και κατηγοριοποίησης των φωτογραφιών. Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, to Google Photos μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα, τοπία, αντικείμενα και άλλα στοιχεία στις φωτογραφίες σας και να τις ομαδοποιήσει αυτόματα σε αντίστοιχες στοίβες.

Επιπλέον, η λειτουργία Photo Stack προσφέρει τη δυνατότητα να κοινοποιήσετε εύκολα και γρήγορα ολόκληρες στοίβες φωτογραφιών με άλλους χρήστες. Αντί να μοιράζεστε μια-μια τις φωτογραφίες, μπορείτε να στείλετε μια στοίβα με ένα απλό κλικ, εξοικονομώντας χρόνο και κάνοντας την κοινοποίηση πιο ευέλικτη και ευκολότερη.

Πηγή: phonearena