Η Samsung ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πιο πρόσφατου φορητού SSD της, τον T5 EVO με διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης έως 8TB. Τα 8TB αποτελούν τη μεγαλύτερη διαθέσιμη χωρητικότητα για φορητά SSD στην αγορά.

Δείτε επίσης: Samsung & Google συνεργάζονται για τo νέο VR Headset

Το T5 Evo υποστηρίζει ταχύτητες USB 3.2 Gen 1 για μεταφορά δεδομένων έως και 460MB/s. Ο T5 Evo είναι πολύ γρηγορότερος από τους τυπικούς σκληρούς δίσκους SSD, αλλά πιο αργός από τους NVME SSD όπως των σειρών T7 και T9 της Samsung.

Η Samsung σχεδίασε το T5 με έναν ορθογώνιο σχηματισμό που διαθέτει ένα μεταλλικό κλιπ που μπορεί να τοποθετηθεί σε αποσκευές και σακίδια, και διαθέτει προστασία από πτώση έως και τα δύο μέτρα χάρη σε μια επικαλυμμένη με καουτσούκ επιφάνεια. Η Samsung περιλαμβάνει επίσης την τεχνολογία Dynamic Thermal Guard για προστασία από υπερθέρμανση. Ο SSD έχει μήκος 9.4 εκατοστών και πλάτος 3,9 εκατοστών, ζυγίζει λίγο παραπάνω από 1 κιλό, είναι δηλαδή φορητός και ιδανικός για ταξίδια

.

Η έκδοση του T5 EVO SSD με χωρητικότητα 8TB έχει τιμή 600€ ευρώ και μπορεί να αγοραστεί από τον ιστότοπο της Samsung. Η Samsung προσφέρει επίσης εκδόσεις 2TB και 4TB, με τιμές 175€ και 320€ ευρώ αντίστοιχα.

Δείτε ακόμα: Η Samsung αναμένει ότι το Galaxy S24 θα πουλήσει 10% περισσότερο από το Galaxy S23

Πηγή: macrumors.com