Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε σήμερα ότι επίσημα ξεκίνησε το πρώτο κέντρο φόρτισης στη Βόρεια Αμερική στα κεντρικά της στο Sandy Springs, στην πολιτεία Georgia. Το Mercedes-Benz Charging Hub είναι ανοιχτό για τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων οποιασδήποτε κατασκευαστικής εταιρείας, προσφέροντας μια επιλογή φόρτισης για οδηγούς πέρα ​​από τα μοντέλα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και διευρύνοντας τις επιλογές για οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Δείτε επίσης: Hyundai: Νέα εργοστασιακή μονάδα για ηλεκτρικά οχήματα

Το κέντρο φόρτισης αποτελεί το πρώτο βήμα στη δέσμευση της Mercedes-Benz να επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μια κοινή επιχείρηση με την MN8 Energy. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την εγκατάσταση 2.500 φορτιστών σε τουλάχιστον 400 κέντρα φόρτισης στη Βόρεια Αμερική έως το τέλος της δεκαετίας του 2020. Το δίκτυο φόρτισης Mercedes-Benz διευρύνει τις παγκόσμιες επιλογές φόρτισης για πελάτες όλων των μοντέλων ηλεκτρικών οχημάτων προκειμένου να προωθήσει την καθαρή, ηλεκτρική κινητικότητα.

“Στη Βόρεια Αμερική, η στρατηγική μας είναι σαφής: επικεντρωνόμαστε εκεί όπου βρίσκονται οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων και όπου πηγαίνουν για να ενισχύσουμε τον χάρτη φόρτισης EV στη Βόρεια Αμερική ενώ ταυτόχρονα θέτουμε νέα πρότυπα για ποιότητα και εμπειρία πελατών. Αυτές οι προσπάθειες θα ανοίξουν τον δρόμο για μεγαλύτερη υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων εδώ στη Βόρεια Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz Mobility AG, Franz Reiner.

Δείτε ακόμα: Ελβετία: Αποσύρει τις φοροαπαλλαγές για ηλεκτρικά οχήματα

Το Mercedes-Benz Charging Hub περιλαμβάνει αρκετά ειδικά χαρακτηριστικά που θα λειτουργήσουν ως πρότυπο για μελλοντικούς χώρους φόρτισης:

  • Φορτιστές 400kW: Οι πρώτοι φορτιστές που εγκαταστάθηκαν παρέχονται από τη ChargePoint και είναι όλοι ικανοί να παρέχουν ρυθμούς φόρτισης έως και 400 kW, προσφέροντας στους πελάτες μερικούς από τους γρηγορότερους ρυθμούς φόρτισης στη βιομηχανία.
  • Ανοιχτό για όλους από την πρώτη μέρα: Οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων από οποιαδήποτε μάρκα μπορούν να φορτίσουν το όχημά τους και να απολαύσουν μια εμπειρία αντάξια της μάρκας Mercedes-Benz από την πρώτη μέρα.
  • Χώρος φόρτισης: Οι πελάτες του κέντρου φόρτισης μπορούν να απολαύσουν ένα προνομιακό, καθαρό και άνετο περιβάλλον ενώ το όχημά τους φορτίζει, με καναπέδες και πολυθρόνες, αυτόματα πωλητήρια, αναψυκτήρια και χώρο για τουαλέτα.
  • Ηλιακή σκία: Παρέχει κάλυμμα από τον καιρό για τους πελάτες, φωτισμό LED από πάνω για ασφάλεια και ηλιακούς πίνακες
    στην κορυφή για την παραγωγή παθητικής καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Έξυπνοι ένδεικτες: Ένα πυλώνας ύψους 15 ποδών, ορατός από τον δρόμο, υποδεικνύει την κατάσταση της θέσης φόρτισης: σε χρήση, ελεύθερος ή κρατημένος.
  • Προσβασιμότητα: Το κέντρο φόρτισης περιλαμβάνει μια θέση φόρτισης, πιο κοντά στον χώρο φόρτισης, ειδικά σχεδιασμένη για οχήματα προσβασιμότητας, καθώς και μια ακάλυπτη θέση φόρτισης που προορίζεται για ηλεκτρικά φορτηγά ή ηλεκτρικά οχήματα με ρυμουλκούμενα μήκους έως 26 πόδια.
  • Κίνητρο από καθαρή ενέργεια: Μέσω άμεσων και έμμεσων μέσων, το κέντρο φόρτισης χρησιμοποιεί ανανεώσιμη ενέργεια και είναι μηδενικού άνθρακα.

Σε μελλοντικές τοποθεσίες, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει “αποκλειστικούς χώρους αναψυχής” που θα ενσωματώνουν ένα περιβάλλον λιανικής πώλησης σε ένα σημείο φόρτισης. Η φόρτιση θα είναι το “παρασκήνιο” για έναν καφέ με φίλους ή για να επαναφορτίσετε τον εαυτό σας ενώ το αυτοκίνητό σας κάνει το ίδιο.

Δείτε επίσης: Η Mercedes-Benz παρουσιάζει ένα πολυτελές EV G-Wagon

Η συνεργασία με την MN8 Energy έχει ως στόχο να βοηθήσει το κέντρο φόρτισης να παραμείνει λειτουργικό, προσφέροντας σε όσους το επισκέπτονται ένα αξιόπιστο μέρος φόρτισης των αυτοκινήτων τους. Τόσες πολλές εταιρείες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με τη συντήρηση των φορτιστών τους, και πολύ συχνά βλέπουμε αναφορές από ανθρώπους που επισκέπτονται θέσεις φόρτισης για να φορτίσουν τα αυτοκίνητά τους, αλλά αντιμετωπίζουν δυσλειτουργικούς φορτιστές.

Αυτό είναι το πρώτο από τα πολλά κέντρα φόρτισης της Mercedes-Benz, καθώς μπορούμε να αναμένουμε τουλάχιστον εξήντα τέτοια να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο μέχρι το 2030.

Πηγή: teslarati.com