Η Sonos Inc. προχωρά σε μείωση θέσεων εργασίας στον τομέα ανάπτυξης προϊόντων της, καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται για την προώθηση των ακουστικών της, προσθέτοντας στις πρόσφατες αναταραχές στον κατασκευαστή έξυπνων ηχείων και ακουστικών εξοπλισμού.

Δείτε επίσης: Amazon Games: Απολύσεις και πλήγμα στο Crown Channel

Ο Υπεύθυνος Προϊόντος, Maxime Bouvat-Merlin, ανακοίνωσε την κίνηση μέσω email προς τους υπαλλήλους την Τετάρτη, ακολουθώντας την τριμηνιαία οικονομική έκθεση της εταιρείας. Ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι που θα επηρεαστούν θα ενημερωθούν μέσω email και ότι οι συνομιλίες με αυτούς που θα απολυθούν θα γίνουν την Πέμπτη. Δεν διευκρίνισε πόσες θέσεις εργασίας θα καταργηθούν.

Η κίνηση ακολουθεί μια προηγούμενη στενόχωρη κατάσταση τον Ιούνιο, όπου 7% των θέσεων εργασίας κόπηκαν. Οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν κατά 6% την οικονομική χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, λόγω της ευρύτερης επιβράδυνσης στις δαπάνες τεχνολογίας καταναλωτών. Έξυπνα ηχεία και άλλες οικιακές συσκευές αποτελούν μία ιδιαίτερα δύσκολη αγορά, με πολλούς καταναλωτές να αναβάλλουν την αναβάθμισή τους.

Στο μεμο του, ο Bouvat-Merlin ανέφερε ότι οι πιο πρόσφατες περικοπές οφείλονταν σε “μια μετατόπιση στη στρατηγική προϊόντων” και δεν προήλθαν από μια προηγούμενη προσπάθεια για μείωση των λειτουργικών εξόδων. Τον Σεπτέμβριο, ο υπεύθυνος ξεκίνησε μια αναδιοργάνωση της ομάδας προϊόντων της εταιρείας, που οδήγησε 200 υπαλλήλους να αποκτήσουν νέους ρόλους, ομάδες ή διευθυντές, αναφέρει.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η διαδικασία έχει αποκαλύψει ορισμένους ρόλους που δυστυχώς δεν είναι πλέον συμβατοί με τις φιλοδοξίες μας για το προϊόν και τις τρέχουσες ανάγκες μας“, έγραψε ο Bouvat-Merlin.

Η εταιρεία ενημέρωσε τους υπαλλήλους ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους υπόλοιπους υπαλλήλους για να περιγράψουν τον τρόπο που θα αλλάξουν οι ομάδες. Η οργάνωση θα πραγματοποιήσει επίσης μια συνάντηση γενικής ενημέρωσης για να αντιμετωπίσει τις αλλαγές στις 7 Δεκεμβρίου.

Στη σημείωση, ο Bouvat-Merlin αποκάλυψε επίσης ότι μια ομάδα της Sonos είναι αφιερωμένη στα ακουστικά. Όπως αναφέρει το Bloomberg News, η εταιρεία εργάζεται σε ακουστικά εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια, αλλά ένα τέτοιο προϊόν δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Δείτε ακόμα: Google, Amazon, Snap και Zillow προχωρούν σε νέες απολύσεις

Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει ομάδες που επικεντρώνονται σε προϊόντα για το σπίτι, φορητά ηχεία και φωνητικό έλεγχο. “Η δομή αυτή στοχεύει να παρέχει στις ομάδες την εστίαση και την αυτονομία που απαιτούν για να προβούν σε πιο γρήγορες, υψηλής ποιότητας αποφάσεις και να εκτελέσουν με μεγαλύτερη ευελιξία

“, ανέφερε ο Bouvat-Merlin.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα κέρδη της, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sonos, Patrick Spence, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα κυκλοφορήσει ένα καινούργιο, επικερδές προϊόν στους επόμενους μήνες.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου, θα κάνουμε το λανσάρισμα ενός κύριου προϊόντος σε μια νέα κατηγορία δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα συμπληρώνει τις υπάρχουσες μας προσφορές, θα ενθουσιάσει τους πελάτες και θα δημιουργήσει άμεσα έσοδα“, δήλωσε ο κ. Spence. “Συνολικά, αναμένουμε να λάβουμε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια από νέες εισαγωγές προϊόντων φέτος, με αυτό το συναρπαστικό νέο προϊόν να αποτελεί μεγάλο μέρος αυτών των εσόδων στο δεύτερο μισό του έτους.

Ο Bouvat-Merlin ανέφερε ότι νέες προσφορές, με κωδικούς ονομασίας Lasso, Pinewood και Premier, βρίσκονται υπό ανάπτυξη για το άμεσο μέλλον.

Παρότι η Sonos υπερέβη τις εκτιμήσεις για το τέταρτο τρίμηνο, η πρόβλεψη των εσόδων της για το οικονομικό έτος 2024 ήταν χαμηλότερη. Η εταιρεία προέβλεψε πωλήσεις από 1,6 δισεκατομμύρια έως 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια – το μέσο σημείο του οποίου βρέθηκε κάτω από τις προβλέψεις της Wall Street.

Δείτε επίσης: Sony / PlayStation: Νέος γύρος απολύσεων

Η τρέχουσα στρατηγική προϊόντων της Sonos επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος ήχου για το σπίτι. Η εταιρεία επιδιώκει να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία ήχου στους καταναλωτές, συνδυάζοντας την τεχνολογία ήχου με την άνεση και την ευκολία της ασύρματης σύνδεσης.

Η Sonos προσφέρει μια σειρά προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων ασύρματων ηχείων, soundbars και ενισχυτών, που επιτρέπουν την αναπαραγωγή μουσικής από διάφορες πηγές, όπως κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και υπηρεσίες streaming.

Η εταιρεία επικεντρώνεται επίσης στην ανάπτυξη λογισμικού και εφαρμογών που επιτρέπουν στους χρήστες να διαχειρίζονται και να συνδέουν τα προϊόντα της Sonos με ευκολία και ευελιξία. Η Sonos επιδιώκει να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα ήχου που είναι συμβατό με διάφορες τεχνολογίες και πλατφόρμες, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο και ευέλικτο περιβάλλον για τους χρήστες της.

Πηγή: bnnbloomberg