Η Apple επιθυμεί να δημιουργήσει το δικό της Modem και συγκεκριμένα In-House Cellular Modem για τα MacBook, με στόχο να το κυκλοφορήσει το αργότερο μέχρι το 2028, σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Υπάρχουν πληροφορίες, ότι η Apple εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό πάνω σε ένα δικό της modem, με σκοπό να απομακρυνθεί από την Qualcomm που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή στα iPhone. Το πρόγραμμα κυκλοφορίας του modem έχει λάβει αρκετές καθυστερήσεις και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να είναι έτοιμο περίπου το 2026. Επιπλέον, υπάρχουν σχέδια για την ενσωμάτωση αυτού του chip και σε άλλες συσκευές της Apple στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμα: MacBook: Πτώση κατά 30% στις πωλήσεις όλο το 2023

Στο πιο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο του Power On, ο Gurman αναφέρει ότι η Apple έχει φιλοδοξίες για προσαρμοσμένες τεχνολογίες που περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση ενός εσωτερικού μόντεμ στο system-on-a-chip (SoC). Αυτό θα οδηγήσει τελικά στην κυκλοφορία των MacBooks με ενσωματωμένη συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας.

Ο Gurman εκτιμά ότι η Apple ίσως χρειαστεί δύο ή τρία επιπλέον χρόνια για να ενσωματώσει αυτό το chip στις εκδόσεις κινητής τηλεφωνίας του Apple Watch

, του iPad και του Mac. Μόλις αυτό το εξάρτημα ενσωματωθεί στο σύστημα της εταιρείας ως ένα chip, θα δούμε αυξημένη απόδοση και λειτουργικότητα.

Η Apple έχει εξετάσει τη δυνατότητα ανάπτυξης MacBook με δυνατότητα κινητής τηλεφωνίας στο παρελθόν. Πράγματι, φαίνεται ότι η εταιρεία σκεφτόταν να κυκλοφορήσει ένα MacBook Air με συνδεσιμότητα 3G, αλλά ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Steve Jobs ανέφερε το 2008 ότι η Apple αποφάσισε να μην το πραγματοποιήσει, καθώς αυτό θα καταλάμβανε πολύ χώρο στη συσκευή. Ένα ενσωματωμένο SoC θα μπορούσε να επιλύσει αυτό το πρόβλημα.

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο του Gurman, η Apple εργάζεται επίσης σε διάφορα έργα chip, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων κάμερας, μπαταριών, συνδυασμένου chip Wi-Fi και Bluetooth, που θα αντικαταστήσουν τελικά εξαρτήματα από την Broadcom. Επιπλέον, εξετάζεται η χρήση οθονών Micro-LED σε συσκευές της Apple.

Πηγή: macrumors.com